• Kannusruohoa, kuva Jouko Lehmuskallio

  Monimuotoista luontoa voi löytyä erikoisista paikoista

  3.09.10 Kategoriat: ,

  Suomen maataloustoiminnan ja kotileläinten laiduntamisen hiipumisen myötä monien eliölajien elinympäristöt ovat samalla kaventuneet. Lajien eloonjäämistaistelu onkin siirtynyt hakamailta tienpientareille ja radanvarsille. Nämä paikat tarjoavat monille lajeille oivan kasvuympäristön ja samalla voivat ilahduttaa tiellä kulkijaa.

  Lue lisää...

 • Encyclopedia of Life

  Projekti jossa jokainen eliölaji on tärkeä

  13.01.10 Kategoriat: ,

  The Encyclopedia of Life (EOL) on ilmainen kansainvälinen internet-sivusto, jonka tarkoituksena on esitellä kaikki maapallolla elävät lajit. Ideana on tehdä jokaiselle lajille oma sivunsa. ”Mielenkiintoista EOL:ssa on se, että sivut eivät ole vain nyt olemassa olevia eliöitä varten vaan myös niitä lajeja varten, joita ei ole vielä löydetty”, sanoo tohtori Marie Studer, EOL:n Oppimis- ja koulutusosaston johtaja. Tapasimme Marie Studerin syksyllä 2009 Kasselissa Saksassa ja kuulimme hänen ajatuksiaan biodiversiteetistä. Luontoportti on solminut yhteistyösopimuksen EOL:n kanssa kesäkuussa 2009.

  Lue lisää...

 • Puutteellisesti tunnettujen ja uhanalaisten metsälajien tutkimusohjelma

  Aino Juslén kertoo PUTTE-ohjelmasta

  29.08.09 Kategoriat: ,

  Suomen ympäristökeskuksen vanhempi tutkija, biologi ja filosofian tohtori Aino Juslén haluaa muuttaa suomalaisten käsitystä oman kotimaamme luonnon monimuotoisuudesta. Hänen mukaansa liian monilla on sellainen harhakuva, että Suomen metsälajisto olisi hyvin tunnettu. Tosiasiassa maamme lajistosta vain kolmasosasta tiedetään tarpeeksi, suurin osa on joko puutteellisesti tunnettuja tai täysin tuntemattomia. Tiedonpuutteen vuoksi esimerkiksi metsien suojeluohjelmat voidaan tehdä vääristyneesti.

  Lue lisää...

|

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco