• Kukkakasvien tunnistustyökalu esittelyssä

    30.09.10 Kategoriat: ,

    LuontoPortin ytimen muodostavat lajien tunnistustyökalut, joita on toiminnassa tällä hetkellä viisi: kukkakasvien, puiden ja pensaiden, lintujen, perhosten ja kalojen tunnistustyökalut. Aloitamme artikkelisarjan, jossa esittelemme tunnistustyökalujen käyttöä.

    Lue lisää...

  • Kannusruohoa, kuva Jouko Lehmuskallio

    Monimuotoista luontoa voi löytyä erikoisista paikoista

    3.09.10 Kategoriat: ,

    Suomen maataloustoiminnan ja kotileläinten laiduntamisen hiipumisen myötä monien eliölajien elinympäristöt ovat samalla kaventuneet. Lajien eloonjäämistaistelu onkin siirtynyt hakamailta tienpientareille ja radanvarsille. Nämä paikat tarjoavat monille lajeille oivan kasvuympäristön ja samalla voivat ilahduttaa tiellä kulkijaa.

    Lue lisää...

  • Seljakämmekkä, Dactylorhiza sambucina. Kuva: Jouko Lehmuskallio

    Luonnonkukkien päivää vietetään 20.6.

    Tavoitteena luonnontuntemuksen lisääntyminen

    14.06.10 Kategoria:

    Luonnonkukkien päivää vietetään Suomessa nyt kahdeksatta kertaa. Päivän aikana järjestetään runsaasti luontoretkiä ja kannustetaan ihmisiä tutustumaan lähiympäristönsä luontoon.

    Lue lisää...

  • Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan avajaisissa 2009. Kuva Jouko Lehmuskallio

    Kasvien kauneutta Kumpulassa

    Kasvitieteellisen puutarhan portit avautuvat

    21.04.10 Kategoriat: ,

    Keskellä Helsingin vilkasliikenteisimpien teiden viertä sijaitsee rauhan tyyssija. Mustien rautaporttien takaa avautuu uskomaton näky. Kauniit kartanorakennukset ja niitä ympäröivä noin kuuden hehtaarin puutarha pysäyttävät kenet tahansa. Puutarha on osa Helsingin yliopiston Luonnontieteellistä keskusmuseota. Vuonna 2007 palkattiin suuri joukko puutarhureita, projektipäällikkö ja muita työntekijöitä. Tarkoituksena oli vihdoin avata puutarha myös yleisölle. Avajaisjuhlaa vietettiin viime kesänä, mutta työ jatkuu edelleen. Projektipäällikkö Susanna Lehvävirta ja puutarhuri Katriina Rautala kertovat, millainen projekti puutarhan valmistelu on ollut. Huonompaa heikottaa, kun he alkavat luetella, mitä kaikkea puutarhan avaamiseen yleisölle on sisältynyt.

    Lue lisää...

uudemmat | vanhemmat