• Kivi lähellä sydäntä

  Professori Martti Lehtinen haastattelussa

  29.08.09 Kategoriat: ,

  Jokin aika sitten eläkkeelle jäänyt museonjohtaja ja professori Martti Lehtinen Helsingin Luonnontieteellisen keskusmuseon Geologian museosta kantaa usein paitansa rintataskussa kiveä. Näin kivi hänen mukaansa pysyy aina tiukasti lähellä sydäntä. Tästä tuskin tarvitsisi kantaa huolta, sillä innostuneella professorilla ei ainakaan sydän kivety, kun puhutaan kivi- ja mineraalitietouden lisäämisestä.

  Lue lisää...

 • ”Haaveileva” hyönteistutkija

  Museomestari Juho Paukkunen

  29.08.09 Kategoriat: ,

  Kun hyönteistutkija, Eläinmuseon hyönteisosaston museomestari Juho Paukkunen Helsingin yliopistosta lähtee maastoon, hän pakkaa yleensä mukaansa haavin ja suuntaa sinne, minkä muut kiertävät kaukaa. Hänen oma tutkimuskohteensa on myrkkypistiäiset, joita muut ihmiset pääsääntöisesti hätistelevät kaikin keinoin kauemmaksi…

  Lue lisää...

 • Lapinorvokki. Kuva: Henry Väre

  Lajien tuntemus on etuoikeus

  Haastattelussa Kasvimuseon yli-intendentti Henry Väre

  29.08.09 Kategoria:

  Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon Kasvimuseon yli-intendentti Henry Väre puhkuu innosta. Haastattelua seuraavana päivänä hän on jälleen lähdössä maastoon, eikä malttaisi enää odottaa. Väre kertookin, että hän elää kasveista ja kasveille. Luontoon meneminen on aina yhtä innostavaa.

  Lue lisää...

 • Luonnon monimuotoisuuden puolestapuhuja

  Akatemiaprofessori Ilkka Hanskin haastattelu

  29.08.09 Kategoria:

  Kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin suomalainen populaatioekologian tutkija, akatemiaprofessori Ilkka Hanski, tiesi jo lapsena, mille alalle hän aikoo suuntautua. Luonnosta kiinnostunut poika keräili perhosia ja teki tutkielmia jo koululaisena. Biologi olikin hänelle luonnollinen ammatinvalinta. Metsät ja luonto yleensä, niiden monimuotoinen eliöstö ja toiminta ovat jaksaneet kiehtoa professori Hanskia jatkuvasti. Innostus näkyy muun muassa tutkimustuloksissa. Hanskilla on paljon julkaisuja ja hän on saanut useita huomionosoituksia. Hanskin johtama Metapopulaatiobiologian tutkimusryhmä MRG eli Metapopulation Research Group on nimetty Suomen akatemian tieteen huippuyksiköksi vuosina 2000–2005 ja 2006–2011. Lokakuussa 2008 tutkimusryhmän toimintaan liittyvä tutkimushanke ”Ecological, molecular and evolutionary spatial dynamics” sai suuren bio- ja lääketieteen alan Advanced Grant -rahoituksen.

  Lue lisää...

uudemmat | vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco