Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto

 • Niko
  Mikä kuoriainen?

  Julkaistu: 15.09.17, Kategoria:

  Löysin kuoriaisen omakotitalon tontilta valkealasta päivällä 27.7.2017 kuoriaisella on siivet ja vahvat leuat. Koko 15-20mm. Rakennan juuri taloa tontille eli tontilla on tehty maatöitä. Tontti sijaitsee omakotitaloalueella. Onko talolle vaarallinen?

  Katso vastaus...

 • Kysyttävää hämähäkkien elämästä

  Julkaistu: 14.09.17, Kategoria:

  Minut tekevät uteliaaksi parvekkeelleni pesiytyneet lukuisat hämähäkit. Parvekkeellani kuudennessa kerroksessa katonrajassa on monta verkkoa, joista osa on aivan vierekkäin, kaikissa on oma hämähäkkinsä, tosin vain yhdessä isohko sellainen, loput ovat aika pieniä. Onko tavallista käyttäytymistä hämähäkeiltä, että rakennetaan verkkoja vieriviereen tällä tavalla, vieläpä näin erikoiseen paikkaan? Mietin, että onko mahdollista, että tämä iso hämis olisi pienempien äiti, alkavatko poikaset heti rakentaa omia verkkojaan? Kuinka pitkä muuten on tällaisen kaupungissa ulkona elävän hämähäkin elinikä?

  Katso vastaus...

 • Jouko Rautiainen
  Mikä perhonen on kyseessä

  Julkaistu: 12.09.17, Kategoria:

  Yritin katsella netistä, mutten vastaavaa löytänyt. Kuvasin sen eilen tiistaina omalta pihaltani aamusella. En ole ennen nähnyt.

  Katso vastaus...

 • rapuherne
  Mikä hyönteinen?

  Julkaistu: 11.09.17, Kategoria:

  Kuva otettu 26.7.2017 kello 20:45. Kuva on otettu rantasaunan ulkoseinästä, jossa tuo hyönteinen ilta-auringossa paistatteli. Kuva on otettu Tervolassa Kemijoen varrella. Mikähän hyönteinen on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Siina Raeniemi
  Mikä ampiaista muistuttava hyönteinen?

  Julkaistu: 10.09.17, Kategoria:

  Mökille Perniössä on ilmestynyt kelopuussa viihtyvä meille vieras lentävä hyönteinen. Isompi kuin normaali ampiainen. Vain yksi ollaan nähty ja ainakin näin päiväsaikaan on viihtynyt tuossa kelossa. Suuresti kiinnostaisi tietää mikä otus tämä mahtaakaan olla! Kiitos mahdollisesta vastauksestanne.

  Katso vastaus...

 • Nikke Myöhänen
  Sienen tunnistus

  Julkaistu: 9.09.17, Kategoria:

  Törmäsin kanta-hämeessä tällaiseen sieneen. En ole koskaan tuollaista nähnyt enkä ole sitä kyennyt tunnistamaan minkään oppaan perusteella…

  Sieni löytyi kangasmetsästä, jossa hiekkaharjuja. Sienien ympärillä oli sammakonkutua muistuttava lima.

  Katso vastaus...

 • Anita Polkutie
  Outo kasvi mansikkamaalla

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Laitan teille pari kuvaa kasvista, joka löytyi tyttäreni mansikkamaan reunaltaan. Kuvat ovat tyttäreni ottamat. Siis ikäänkuin olisi mansikka, mutta perin oudot lehdet. Samoin marja on läheltä katsottuna oudon näköinen. Näitä erikoisia mansikoita on siinä mansikkamaan reunalla useampia. Osaatteko kertoa, mikä tämä tällainen mansikka on?

  Katso vastaus...

 • Viivi Korpela
  Kasvin tunnistaminen

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Pihassamme on alkanut kasvaa todella paljon yhtä kasvia, jota emme ole pystyneet tunnistamaan. Kyseinen kasvi kasvaa todella hiekkaisella pohjalla kivien keskellä omakotitalon pihassa Keski-Suomessa ja kuvat ovat otettu heinäkuussa. Kasvi tuntuu valtaavan koko pihan. Vieressä on järvi ja taloa ympäröi tiheä mäntymetsä.

  Katso vastaus...

 • Arja Salminen
  Sieni tunnistettavaksi

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Löysin kuvassa näkyvät sienet hiekkaharjusta männyn juurelta. Sienien tuoksu on erittäin voimakas. Mitä kyseiset sienet ovat?

  Katso vastaus...

 • Maija Heinonen
  Mitä kummaa?

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Tyttäreni rivitalon pihalle ilmestyi tämmöistä. 16.8.2017 ja paikkakunta Masku. Lähinnä kysymys että onko myrkyllistä tms. Kun on pieniä lapsia. Piha-alueelta on kaadettu runsaasti suuria mäntyjä viime talven aikana. Muuten alue on kuivaa kangasmetsä tyyppistä vanhaa asuinaluetta.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco