Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto

 • Antti Salonen
  Sisätiloissa elävä hyönteinen

  Julkaistu: 28.05.17, Kategoria:

  En löytänyt tunnistustyökalun avulla kyseistä hyönteistä, mutta on varmasti teille tuttu. Vaimoni kutsuu sitä koiperhoseksi, mutta onko se? Tapaan hyönteistä sisätiloissa muutaman kerran viikossa näin keväällä. Talvella harvemmin. Tekeeköhän se tuhoa jotenkin? Missähän näiden pesä voisi olla?

  Katso vastaus...

 • Juhana Hirvonen
  Mikä hyönteinen

  Julkaistu: 27.05.17, Kategoria:

  Mikä hyönteinen tämä on? N. 4–5 mm pitkä ja 1 mm levyinen, pitkämäinen. Kuva hieman vääristää, on suurennettu. Löytyi sälekaihtimen takaa aurinkoiselta ikkunalta.

  Katso vastaus...

 • Suvi Humalisto
  Sisätiloista löytynyt ötökkä?

  Julkaistu: 26.05.17, Kategoria:

  Tämmöistä ötökkää mietiskelin, että mikähän lie? Liitteenä kuvat. Koko ehkä max tulitikun pään kokoinen (3 mm). Löytyi sisätiloista ihan rahin päältä.

  Katso vastaus...

 • Silja Tawast
  Kysymyksiä sukeltajista

  Julkaistu: 25.05.17, Kategoria:

  Miksi sukeltaja tuli esiin kuivan puuterassin alta huhtikuussa? Liikkui päivän aikana n. 1 cm. Matkaa virtaavaan jokeen on n. 30 metriä. Joka kesä niitä on ollut muovisessa uima-altaassa kemikaaleilla myrkytetyssä vedessä. Missä sukeltajat talvehtivat ja miksi ne myös elävät kloorivedessä?

  Katso vastaus...

 • Pekka Myllylahti
  Lajitunnistus

  Julkaistu: 24.05.17, Kategoria:

  ​Mikä perhonen? Kuvattu 24.6.2016 Haapajärvellä.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jenna Lehtinen
  Mikä ötökkä?

  Julkaistu: 22.05.17, Kategoria:

  Mikä ötökkä kyseessä? Kenties jokin kodin tuholainen? Pää tumma ja vartalo vaaleampi. Hyvin ohut ja lyhyt (vain n. 3-5 milliä). Löytyi 4 kpl tällaisia vanhan ruokaklimpin ja suklaamurujen joukosta.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Marcus
  Mikä tämä on?

  Julkaistu: 17.05.17, Kategoria:

  Mökilläni puree öisin jokin ötökkä ja luulin ensin että tämä on lude, puremajäljet viittasivat siihen. Ilmeisesti kuitenkin tämä on jonkin sortin hämähäkki, voivatko ne purra öisin ihmisiä, tämä ryömi sängyn aluslaudoista, kun käänsin sängyn ympäri?

  Katso vastaus...

 • Ari Tiainen
  Kuka kyseessä?

  Julkaistu: 11.05.17, Kategoria:

  Olemme tavanneet muutamia tällaisia asuintiloissamme. Kuka mahtaa olla kyseessä? Pituutta kaverilla on noin 2 cm.

  Katso vastaus...

 • Lauri Lappi
  Kaksisiipinen

  Julkaistu: 10.05.17, Kategoria:

  Liitteessä oleva kaksisiipinen on kuvattu 30.5.2006. Kuvausvälineenä oli ensimmäinen digikamerani. Olen yrittänyt löytää otukselle nimen, mutta turhaan.

  Katso vastaus...

 • Riitta H.
  Ötökkä?

  Julkaistu: 10.05.17, Kategoria:

  Asun Helsingin keskustassa v. 1937 valmistuneessa talossa. Olen säilyttänyt vaatteita kellarikomerossa pukupusseissa. Nyt villakangastakkini oli täynnä pieniä syöntijälkiä ja kuvassa näkyviä pieniä ötököitä oli joka puolella takkia. Jonkinlaisesta kuoriaisesta on ilm. kysymys. Mikähän ötökkä on kyseessä ja voidaanko tätä tuholaista hävittää?

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
yhteistyossa
Unesco