Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Hyönteiset

 • Noora
  Mikä ötökkä kyseessä?

  Julkaistu: 5.10.17, Kategoria:

  Ylimmän kerroksen parvekkeen katonrajassa öisin lentelee tällaisia pörriäisiä. Päiväsaikaan näitä ei näy. Eivät ole mitenkään vikkeliä vaan tosi hitaasti lentelee ja liikkuu. Ovat nyt lisääntyneet edellisinä öinä. Tämä kuva otettu 23.07.2017 noin kello 23.30.

  Katso vastaus...

 • Teemu Mikkola
  Mikä on tämä hyönteinen?

  Julkaistu: 3.10.17, Kategoria:

  Jokin aika sitten huomasimme aamulla WC-pöntössä kyseisen mustan hyönteisen. Aluksi ajattelimme kyseessä olevan jokin sukeltaja, mutta ei näyttänyt osaavan sukeltaa. WC-pöntön kansi oli kiinni, joten varmuutta ei ole, miten hyönteinen on joutunut sinne. Liittenä pari kuvaa kyseisestä hyönteisestä.

  Katso vastaus...

 • V-B
  Mikä tämä vaalea ötökkä on?

  Julkaistu: 29.09.17, Kategoria:

  Parvekkeelta talven jäljiltä siirsin nyt kesällä pari lihalaatikkoa jotka on ollut parvekkeella betoniseinää vasten. Katsoessani laatikon pohjaa ulkopuolelta se kuhisi pieniä kerman värisiä hentoja ötököitä,pieni pää pitkillä tuntosarvilla, ja kroppa keskeltä paksu ja takaosa suippeni,vähän kuin keila (kuva liitteenä). Katsoessani laatikoiden sisälle niin niitä oli lisää ja juoksivat heti karkuun, ihan kuin olisi vältellyt valoa. Joku parikymmentä varmasti. Onko tästä ötökästä haittaa vai onko ihan vaan inhottava näky.Pesin laatikot löydön jälkeen.

  Katso vastaus...

 • Eeva Ovaskainen
  Hepokatin tunnistus

  Julkaistu: 28.09.17, Kategoria:

  Oheinen kauniinvihreä otus jökötti talomme ulkoseinustalla myöhään illalla. Koko oli n.tulitikun pituinen, pitkähköt ohuet tuntosarvet. Onko kyseessä idänhepokatti vai lehtohepokatti? En ole ennen täälläpäin (Kuopion eteläpuoli ) tuollaista komistusta nähnyt. Pahoittelen kuvan laatua.

  Katso vastaus...

 • Jani Streng
  Mikä perhonen?

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Haluaisin kysyä, mikä liitteenä oleva perhonen on ja kuinka yleinen se on? Havaintopaikka on Hartola, maatila joen rannalla, havainto n. klo 18.15, päivämäärä 10.7.2017

  Katso vastaus...

 • Yrjö Panula-Ontto
  Ötökkäkysymys

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Mikä kumma ötökkä puhdasta kultaa, jalat, siivet, pistin ja koko elukka täyttä keltakultaa. Oli ulko-ovessa useita tunteja, vaikka ovesta kuljettiin edestakaisin useita kertoja.

  Katso vastaus...

 • Johanna Langenskiöld
  Lajintunnistuskysymys

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Tapasimme tällaisen n. 0.5 cm pituisen kulkijan kalliolla saaressa Karhulan edustalla tänään 11.7.2017 klo 10. Lajintunnistus ei onnistunut omin avuin. Voisitteko auttaa?

  Katso vastaus...

 • Niko
  Mikä kuoriainen?

  Julkaistu: 15.09.17, Kategoria:

  Löysin kuoriaisen omakotitalon tontilta valkealasta päivällä 27.7.2017 kuoriaisella on siivet ja vahvat leuat. Koko 15-20mm. Rakennan juuri taloa tontille eli tontilla on tehty maatöitä. Tontti sijaitsee omakotitaloalueella. Onko talolle vaarallinen?

  Katso vastaus...

 • Jouko Rautiainen
  Mikä perhonen on kyseessä

  Julkaistu: 12.09.17, Kategoria:

  Yritin katsella netistä, mutten vastaavaa löytänyt. Kuvasin sen eilen tiistaina omalta pihaltani aamusella. En ole ennen nähnyt.

  Katso vastaus...

 • rapuherne
  Mikä hyönteinen?

  Julkaistu: 11.09.17, Kategoria:

  Kuva otettu 26.7.2017 kello 20:45. Kuva on otettu rantasaunan ulkoseinästä, jossa tuo hyönteinen ilta-auringossa paistatteli. Kuva on otettu Tervolassa Kemijoen varrella. Mikähän hyönteinen on kyseessä?

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco