Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Hyönteiset

 • Kristiina Grönlund
  Ötökkä talon seinälaudoituksessa

  Julkaistu: 18.01.18, Kategoria:

  Olisin kysynyt, mikä on tälläinen ötökkä, joka on lähes läpikuultava ja vain n 1 mm mittainen. Näitä vilistää useita Espoossa paritalomme terassilla seinälaudoituksessa, mutta myös muilla pinnoilla erityisesti puuosissa, mutta myös kerääntyy esim. vaikkapa astian/purkin alle jos on pidempään pöydällä. Niitä on näkynyt välillä myös terassituolien pehmusteissa.

  Onko haitallinen ja miten kannattaisi hävittää? Niitä on runsaasti, ja tuntuu riittävän aina vain lisää, vaikka olen jo nitistänyt niitä päivittäin jo viikon verran.

  Katso vastaus...

 • Elina
  Apua hyönteisten tunnistamiseen

  Julkaistu: 17.01.18, Kategoria:

  Kaipaisin apua hyönteisen tunnistuksessa. Liitteenä kuva hyönteisestä sekä kuva toukasta, johon törmäsin samaan aikaan. Kuvat ovat vähän huonoja, koska ne on puhelimella otettu. Molemmat olivat lattialle jääneen hupparin laskoksissa makuuhuoneessani. Löysin ne iltapäivällä kun siivosin. Minua on muutamana yönä purtu jalkaan ja ajattelin ensin, että asunnossani on luteita, mutta sitten löysin tämän. Onkohan tämä jokin, joka voisi selittää puremat?

  Katso vastaus...

 • nimim. munia katossa
  Minkä eläimen munia ja toukkia?

  Julkaistu: 17.01.18, Kategoria:

  Hei, meille ilmestyi kattoon mustia 2-4cm pitkiä “viivoja”. Luulimme että katosta oli irronnut maalia, joten emme reagoineet asiaan. Noin viikon kuluttua viivat alkoivat leviämään ja huomasimme että katossa olikin jonkin ötökän munia ja toukkia (liitteenä kuva). Toukkien pituus oli 2-3 mm. Mikähän eläin on kyseessä?

  Meillä oli yhtenä yönä todella iso yökkönen talossa sisällä, liittyvätköhän munat siihen?

  Katso vastaus...

 • Mervi Koskela
  Hyönteinen

  Julkaistu: 16.01.18, Kategoria:

  Tällaisia siivekkäitä, noin 1 cm:n mittaisia hyönteisiä on löytynyt viime aikoina silloin tällöin kuolleena erään tietyn huoneemme lattialta. Lähistöllä on tuloilmaventtiili, joten kenties ovat tulleet sieltä. Osaatteko sanoa, mikä hyönteinen on kyseessä ja miksi ne mahtavat päätyä kuolleena sisätiloihin?

  Katso vastaus...

 • Eino Hämäläinen
  Mitä yökkösiä nämä ovat?

  Julkaistu: 16.01.18, Kategoria:

  Mitä yökkösiä on kuvissa?

  Katso vastaus...

 • Juhani Sireeni
  Liekkö pistiäinen?

  Julkaistu: 15.01.18, Kategoria:

  Kesäkuun puolivälissä 2017 kuvasin oheisen hyönteisen. Hyönteinen näyttäisi pistiäiseltä, mutta en ole löytänyt kirjallisuudesta, enkä teidän ja netin sivuilta vastaavanlaista hyönteiskuvaa. Kuvauspaikka oli järven rannalla Janakkalan Vähikkälässä. Mikä hyönteinen oheinen lienee?

  Katso vastaus...

 • Henna Tuomi
  Mikäköhän ötökkä?

  Julkaistu: 7.01.18, Kategoria:

  Löysimme isovanhempieni mökin terassilta Tammisaaren saaristosta tälläisen ötökän. Näyttäisi jonkinlaiselta jäärältä, mutta sattuisikohan löytymään tietoa mikä laji kyseessä ja onko haitallinen?

  Katso vastaus...

 • Sanna Pellikka
  Mikähän otus mahtaa olla kyseessä?

  Julkaistu: 6.01.18, Kategoria:

  Kyseinen lentelijä löytyi Oulusta ja vietteli aikaansa lahonneen puuseinän edustalla noin kello kahdeksan maissa 24.8. En yrityksistä huolimatta löytänyt mistään tietoa, joten jäinkin pohtimaan onko kyseessä kenties jokin kiitäjä tai yökkönen?

  Katso vastaus...

 • Petri Ollila
  Mikä on tämä hyönteinen?

  Julkaistu: 6.01.18, Kategoria:

  Tällainen löytyi mökkimme ikkunanlaudalta. Koko komeus on noin 3 sentin mittainen. Mikähän se mahtaa olla?

  Katso vastaus...

 • Samu P.
  Mikä hyönteinen?

  Julkaistu: 5.01.18, Kategoria:

  Tälläisiä siivekkäitä pieniä perhosia on ilmestynyt työpaikallemme tusinoinnain yht’äkkiä ja mietin mitä ne mahtavat olla. Viihtyvät seinillä. Parhaiten WC- ja ruokailutiloissa. Aika mitäänsanomattoman värisiä, harmaanruskeita. Noin pikkurillin pään kokoisia.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco