Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Kysymysarkisto: Hyönteiset

 • Sirpa Tillanen
  Mikä perhonen

  Julkaistu: 25.02.18, Kategoria:

  Kuvasin tällaisen perhosen Mäntyharjulla , Mynttilässä 14.7.2017 klo 17:20 vanhan aitan edustalla. Ympärillä havumetsää, peltoa ja sekametsää, runsaasti erilaisia kukkia.

  Katso vastaus...

 • Juha K.
  Mikähän hyönteinen

  Julkaistu: 24.02.18, Kategoria:

  Näin kyseisen hyönteisen 8.7.2017 puolen päivän aikaan kesämökkini autotallin ovessa, se oli siinä ainakin 2 tuntia. Kesämökki sijaitsee Juurusveden rannalla Siilinjärvellä. Maasto on pääosin kuivaa kangasta, lähistöllä on myös maataloutta ja peltoja.

  Katso vastaus...

 • Anitta Isomaa
  Sudenkorento

  Julkaistu: 23.02.18, Kategoria:

  Tämä kaunis sudenkorento oli kesäkukassani pihallamme Turussa 13.7.2017. Kokoa tällä oli noin 80 mm. Kuva otettu iltapäivällä. Mikähän korento mahtaa olla kyseessä? Kiitos vastauksessanne jo etukäteen!

  Katso vastaus...

 • Päivi Bovelan
  Perhonen

  Julkaistu: 22.02.18, Kategoria:

  Mikähän tämä perhonen mahtaisi olla? Havainto tehty 28.7.2017, Siikajärvi Espoo.

  Katso vastaus...

 • Pekka Ruth
  Mustahko peto?

  Julkaistu: 19.02.18, Kategoria:

  Tuommonen oli hautakivellä. Olisikohan 20 – 25 mm. Sillä näyttäs olevan joku hyönteinen leuoissaan. Huomasin sen vasta kuvaa tarkastellessani.

  Katso vastaus...

 • Tuukka
  Mikä ötökkä

  Julkaistu: 27.01.18, Kategoria:

  Jouluviikolla omakotitalomme lattialta löytyi tämmöinen ötökkä? Mikä se mahtaa olla? Se oli kohtuu kookas ja heilutti peräänsä kovasti.

  Katso vastaus...

 • Lauri Lappi
  Perhonen

  Julkaistu: 26.01.18, Kategoria:

  Hei Luontoporttilaiset! Vuosi 2017 meni ja vuosi 2018 on vasta alussa. Kuvaushommat pyörii vinhasti päässä, mutta en ole saanut mitään vielä aikaiseksi. Löytyi jännännäköinen perhosen kuva. Olisikohan jokin yöperhonen. Kuva on otettu elokuussa. Sen taival oli päättynyt meidän mökin verannan pöydälle, mistä sen kuvasin.

  Katso vastaus...

 • Tuholainenko
  Mikähän ötökkä sisätiloissa?

  Julkaistu: 25.01.18, Kategoria:

  Eteisen lattialla käveli tämmöinen ötökkä. En löytänyt vastaavaa kuvaa netistä. Hyvä tunniste on tuo pään ja selän välissä oleva v:n muotoinen musta alue. Ötökkä kokeili siipiään, kun pyristeli oikein päin, kun meni kumolleen. Teki muutaman sentin lentoja/hyppyjä siis.

  Mikähän on? On lasipurkissa nyt.

  Katso vastaus...

 • Henna Lundenius
  Mikä sudenkorento

  Julkaistu: 24.01.18, Kategoria:

  Haluaisin kysyä, mikä sudenkorento on kyseessä? Kuva on otettu elokuussa juuri ennen auringonnousua.

  Katso vastaus...

 • Jenna
  Mikä ötökkä sisällä?

  Julkaistu: 23.01.18, Kategoria:

  Meillä ilmestyi kodinhoitohuoneeseen tälläisiä ötököitä. Kodinhoitohuoneessa säilytetään polttopuita ja epäilemme, että ovat tulleet niiden mukana. Ensin näin yhden lentämässä khh:ssa ja seuraavana päivänä niitä oli 15kpl kiipeilemässä khh:n ulkooven lasissa ja sen läheisyydessä. Nyt kuitenkin niitä on ilmestynyt myös keittiön kattoon kävelemään. Jännä elukka, kun ensin sitä ei näy ollenkaan, mutta sitten yhtäkkiä se onkin katossa. Ohessa kaksi kuvaa kyseisestä elukasta.

  Osaatteko kertoa, mikä ötökkä? Miten pääsen eroon? Tekeekö tuhoa? Vaatiiko toimenpiteitä?

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco