Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Hyönteiset

 • Anneli Koivunen
  Mikä siivekäs kyseessä?

  Julkaistu: 25.10.17, Kategoria:

  Tämä löytyi aamulla sängystämme. Pituus sellainen 1.3–1.5 cm

  Katso vastaus...

 • Minna Mannerla
  Hedelmäkärpänen?

  Julkaistu: 25.10.17, Kategoria:

  Tämä oli sisällä ja saatiin kiinni katosta. Yrityksistä huolimatta ei saatu tunnistettua. Päästettiin lopulta takaisin luontoon. Mikä mahtoi olla?

  Katso vastaus...

 • Tommi Auvinen
  Toukat

  Julkaistu: 25.10.17, Kategoria:

  Mitä lie toukkia? Täällä arvailtu perhosen ynnä kovakuoriaisen toukkia.

  Katso vastaus...

 • S.S.Kuusinen
  Mikä korento

  Julkaistu: 24.10.17, Kategoria:

  Kuvassa oleva korento löytyi 11.6.2016 Puumalassa, mökkikalliolla olevasta kukkapenkistä. Yksi siipi näyttäisi olevan kärjestään vaurioitunut. Korento pysytteli paikallaan useamman tunnin, mutta näytti olevan elossa, koska koskettaessa hieman liikahti. Onko kyseessä jokin kolmesta jokikorennosta?

  Katso vastaus...

 • Noora
  Mikä ötökkä kyseessä?

  Julkaistu: 5.10.17, Kategoria:

  Ylimmän kerroksen parvekkeen katonrajassa öisin lentelee tällaisia pörriäisiä. Päiväsaikaan näitä ei näy. Eivät ole mitenkään vikkeliä vaan tosi hitaasti lentelee ja liikkuu. Ovat nyt lisääntyneet edellisinä öinä. Tämä kuva otettu 23.07.2017 noin kello 23.30.

  Katso vastaus...

 • Teemu Mikkola
  Mikä on tämä hyönteinen?

  Julkaistu: 3.10.17, Kategoria:

  Jokin aika sitten huomasimme aamulla WC-pöntössä kyseisen mustan hyönteisen. Aluksi ajattelimme kyseessä olevan jokin sukeltaja, mutta ei näyttänyt osaavan sukeltaa. WC-pöntön kansi oli kiinni, joten varmuutta ei ole, miten hyönteinen on joutunut sinne. Liittenä pari kuvaa kyseisestä hyönteisestä.

  Katso vastaus...

 • V-B
  Mikä tämä vaalea ötökkä on?

  Julkaistu: 29.09.17, Kategoria:

  Parvekkeelta talven jäljiltä siirsin nyt kesällä pari lihalaatikkoa jotka on ollut parvekkeella betoniseinää vasten. Katsoessani laatikon pohjaa ulkopuolelta se kuhisi pieniä kerman värisiä hentoja ötököitä,pieni pää pitkillä tuntosarvilla, ja kroppa keskeltä paksu ja takaosa suippeni,vähän kuin keila (kuva liitteenä). Katsoessani laatikoiden sisälle niin niitä oli lisää ja juoksivat heti karkuun, ihan kuin olisi vältellyt valoa. Joku parikymmentä varmasti. Onko tästä ötökästä haittaa vai onko ihan vaan inhottava näky.Pesin laatikot löydön jälkeen.

  Katso vastaus...

 • Eeva Ovaskainen
  Hepokatin tunnistus

  Julkaistu: 28.09.17, Kategoria:

  Oheinen kauniinvihreä otus jökötti talomme ulkoseinustalla myöhään illalla. Koko oli n.tulitikun pituinen, pitkähköt ohuet tuntosarvet. Onko kyseessä idänhepokatti vai lehtohepokatti? En ole ennen täälläpäin (Kuopion eteläpuoli ) tuollaista komistusta nähnyt. Pahoittelen kuvan laatua.

  Katso vastaus...

 • Jani Streng
  Mikä perhonen?

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Haluaisin kysyä, mikä liitteenä oleva perhonen on ja kuinka yleinen se on? Havaintopaikka on Hartola, maatila joen rannalla, havainto n. klo 18.15, päivämäärä 10.7.2017

  Katso vastaus...

 • Yrjö Panula-Ontto
  Ötökkäkysymys

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Mikä kumma ötökkä puhdasta kultaa, jalat, siivet, pistin ja koko elukka täyttä keltakultaa. Oli ulko-ovessa useita tunteja, vaikka ovesta kuljettiin edestakaisin useita kertoja.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco