Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Jarkko Korhonen

Jarkko Korhonen on biologi, keruutuotetarkastaja ja sienikirjailija, jonka sydämen asiana on sienilajituntemus, sienten kuvaus ja yleisön sienivalistus. Harrastusta ja puoliammattilaisuutta on takana runsas viisitoista vuotta, ja siihen on mahtunut asiantuntijatehtäviä esimerkiksi sieniseurojen toiminnassa, radiossa, televisiossa ja LuontoPortissa. Jarkko painottaa, että sienilajien tunnistaminen on vaikea, kaikkia aisteja vaativa laji: kuvasta tunnistaminen on monesti epävarmaa, eikä syötäväksi pidä missään nimessä kerätä vain kuvasta tunnistettuja sieniä. Valistuneen arvion kuvien perusteella voi kuitenkin esittää.

 • Nikke Myöhänen
  Sienen tunnistus

  Julkaistu: 9.09.17, Kategoria:

  Törmäsin kanta-hämeessä tällaiseen sieneen. En ole koskaan tuollaista nähnyt enkä ole sitä kyennyt tunnistamaan minkään oppaan perusteella…

  Sieni löytyi kangasmetsästä, jossa hiekkaharjuja. Sienien ympärillä oli sammakonkutua muistuttava lima.

  Katso vastaus...

 • Arja Salminen
  Sieni tunnistettavaksi

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Löysin kuvassa näkyvät sienet hiekkaharjusta männyn juurelta. Sienien tuoksu on erittäin voimakas. Mitä kyseiset sienet ovat?

  Katso vastaus...

 • Maija Heinonen
  Mitä kummaa?

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Tyttäreni rivitalon pihalle ilmestyi tämmöistä. 16.8.2017 ja paikkakunta Masku. Lähinnä kysymys että onko myrkyllistä tms. Kun on pieniä lapsia. Piha-alueelta on kaadettu runsaasti suuria mäntyjä viime talven aikana. Muuten alue on kuivaa kangasmetsä tyyppistä vanhaa asuinaluetta.

  Katso vastaus...

 • Jari Saarinen
  Mikä sieni?

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Tuli tällaisia sieniä vastaan mäntymetsikön reunamilla jossa harvassa koivuja. Ei löytynyt sienikirjoista, eikä teidän tunnistamistyökalulla. Mikähän sieni kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Maarit Sulkunen
  Mikähän sieni on kyseessä

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Olen kokeillut tunnistustyökalua enkä saanut sitä kautta vastausta. Kasvoi metsätien vieressä kohtalaisen runsaslukuisesti noin kolme viikkoa sitten eli 29.07.2017. Kiitollisena vastauksesta, jos olisi vaikka ruokasieni?

  Katso vastaus...

 • Satu Leino
  Erikoinen sieni

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Tällainen sieni löytyi Huittisten pururadan läheisyydestä. Mikäköhän sieni tämä on?

  Katso vastaus...

 • Mikko Rajala
  Sienen tunnistus-2

  Julkaistu: 15.08.17, Kategoria:

  Yhdessä yössä harjuviljelmän reunalla oleviin olkipaaleihin tuli mustia pieniä sieniä. Viljelmä on puutarhassa. Mitäköhän sieniä lienee? Ei ole näkynyt ennen alueella.

  Katso vastaus...

 • Tiina Heikkinen
  Maasieni vaiko tryffeli?

  Julkaistu: 13.08.17, Kategoria:

  Olen löytänyt kyseisen näköisiä ja kokoisia mukuloita puutarhastani. Asun Kainuussa. Kiinnostaisi kovasti tietää, ovatko nämä jotakin valetryffeliä vai mitä sieniä.

  Katso vastaus...

 • Petri Matkaniemi
  Mikä sieni mahtaa olla kyseessä?

  Julkaistu: 12.08.17, Kategoria:

  Tätä kasvaa meidän nurmikolla paljon.

  Katso vastaus...

 • Anneli Karjalainen
  Mikä puna-valkoinen kuvassa?

  Julkaistu: 11.08.17, Kategoria:

  Mitä ovat maatuvan oksan valkopunaiset seuralaiset? Löytöpaikka: Pohkois-Karjala, Ylä-Valtimo, löytöaika: 22.5.20217

  Haravoin ikivanhaa hirsiladon pohjaa, joka on nykyisin pieni kumpare kahden ojan välissä. Toisella puolella on tien oja ja toisella kostea pellon oja. Aivan pelto-ojan vieressä kasvaa muutama koivu ja vieressä on omakotitalon pihapiiri, jossa n. 70 vuotta vanha pihakoivikko. Löytöpaikalla kasvisto on mm. luonnon vadelmaa, koiranputkea ja mesiangervoa. Maapohjassa on myös vanhoja risukasan pohjia.

  Maasta löytyi maatuva oksa, jossa oli kaksi valkoista sienen kaltaista, kooltaan n. 1-2 cm, joiden sisus on kirkkaan punainen. Vastaavan näin viime kesänä haravoidessani naapurin vanhaa luonnonvaraisesta marjatarhaa, jossa oli kasa lähipuiden pudonneista oksista.

  Odota mielenkiinnolla vastaustanne ja toivotan hyvää kesää.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco