Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Linnut

 • Kuva: Rauno Peltomaa
  Mikä sorsalaji on kyseessä?

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Olen viime aikoina joitakin kertoja päässyt kuvaamaan sorsa-naarasta ja sen poikuetta. En ole kuitenkaan pystynyt mistään varmistamaan mikä sorsalaji on kyseessä. Olisko sinisorsa, joka on hieman erivärinen kun yleensä?

  Kuvat ovat Tampereen kaupungin Rantaperkiön kaupunginosasta ja ranta on Pyhäjärveen rajoittuva.

  Tuo sorsaporukka on erittäin sympaattisen tuntuinen eikä tunnu juuri pelkäävän mitään. Olen päässyt ottamaan noita kuvia ihan 1–2 metrin päästä niistä. Kivoja lintuja nuo. Mutta en tosiaan ole pystynyt oikein sijoittamaan lajiin noita.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Antti Mattila
  Aamuherätys

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Herättiin aamukahdeksalta mökillä kovaan pamaukseen. Aiheuttajaksi osoittautui lintu, joka oli törmännyt makuuhuoneen ikkunaan kovalla voimalla. Sain puhelimella pari huonoa kuvaa linnun keräillessä itseään ja selvitellessä päätään. Linnulla oli koukkunokka ja leveä pyrstö. Mikä lintu?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Katja Toivanen
  Mitä haukkoja?

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Hevoshaan aidalla istuskeli kolme tällaista haukkaa 18.7. täällä maaseudulla Pohjois-Savossa Sukevalla. Yksi oli aika pörheä, jotenkin poikasen oloinen, kaksi muuta aikuisemman näköisiä. Koko oli ehkä variksen luokkaa? En saanut selville, mitä haukkoja nämä olivat, vaikka kuinka plarasin netin kuvia.

  Selkä näillä on ruskea ja hyvin selvästi poikkijuovainen, vielä selvemmin poikkiraidallinen kuin mitä noissa kuvissa näkyy. Nokka näytti harmaalta, silmät tummat, jalat kirkkaankeltaiset. Naama aika vaalea, mutta silmien alla oli hyvin selvät tummat pystyjuovat. Vatsapuoli vaaleampi, pystyjuovainen. Pyrstö näytti hieman pyöreäpäiseltä, ja siinä näkyi ainakin joissakin kuvissa sellainen tumma poikkireunus.

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Helge Palmén
  Mikä uikku?

  Julkaistu: 21.08.14, Kategoria:

  Pienikokoinen uikku, poikasen kera. Ei löydy lintukirjasta.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Tutustu LuontoPortin sisustusosioon

yhteistyossa
Syke Unesco