Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Linnut

 • Kuva: Ulla Taskinen
  Tuntematon lintu

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Kotipihallani oli tänään tuo pieni lintu, joka oli hieman “hukassa”. Ulosti sinisenliilat ulosteet kivetykselle sekä kämmenelleni, kun otin linnun siirtääkseni takapihalleni. Mikä lintu onkaan kyseessä, kun en löytänyt sivustonne linnustosta ja onkohan mahdollista, että kyseinen lintu olisi syönyt joitain marjoja (marja-aroniaa?) ja saanut lievän humalatilan marjoista, koska ei ollut vahingoittunut ja lenteli kohta pirteänä lentoon?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Urpo Koivusaari
  Linnun tunnistuasapua kaivattaisiin

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Retkeilimme vaimon kanssa 6.9.2014 Espoossa, Villa Elfikin luona ja onnistuimme kuvaamaan liitteenä olevan linnun. Tiedustelisin onko kyseessä nuori nuolihaukka vai kenties nuori punajalkahaukka, vai jokin muu laji? Haukkoja oli samaan aikaan näkyvissä kolme kappaletta, mutta olivatko kaikki samaa lajia jäi epäselväksi.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Seija Hovi
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 8.09.14, Kategoria:

  Hei, mikäköhän lintu? Nähty 5.9 Ylämaalla Lappeenrannassa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Rauno Peltomaa
  Mikä sorsalaji on kyseessä?

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Olen viime aikoina joitakin kertoja päässyt kuvaamaan sorsa-naarasta ja sen poikuetta. En ole kuitenkaan pystynyt mistään varmistamaan mikä sorsalaji on kyseessä. Olisko sinisorsa, joka on hieman erivärinen kun yleensä?

  Kuvat ovat Tampereen kaupungin Rantaperkiön kaupunginosasta ja ranta on Pyhäjärveen rajoittuva.

  Tuo sorsaporukka on erittäin sympaattisen tuntuinen eikä tunnu juuri pelkäävän mitään. Olen päässyt ottamaan noita kuvia ihan 1–2 metrin päästä niistä. Kivoja lintuja nuo. Mutta en tosiaan ole pystynyt oikein sijoittamaan lajiin noita.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Tutustu LuontoPortin sisustusosioon

yhteistyossa
Visit Finland Unesco