Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Linnut

 • Kuva: Juha Eskelinen
  Mikä lintu kyseessä?

  Julkaistu: 24.09.14, Kategoria:

  Mikähän pikkulintu oheisissa kuvissa on kyseessä? Kaveri oli eksynyt lasitetulle terassille eikä tahtonut löytää pois. Hieman aikaa väsymyksestä toivuttuaan lintu löysi avatuista ikkunoista ulos. Kuvat ovat otettu Kainuussa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Ulla Taskinen
  Tuntematon lintu

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Kotipihallani oli tänään tuo pieni lintu, joka oli hieman “hukassa”. Ulosti sinisenliilat ulosteet kivetykselle sekä kämmenelleni, kun otin linnun siirtääkseni takapihalleni. Mikä lintu onkaan kyseessä, kun en löytänyt sivustonne linnustosta ja onkohan mahdollista, että kyseinen lintu olisi syönyt joitain marjoja (marja-aroniaa?) ja saanut lievän humalatilan marjoista, koska ei ollut vahingoittunut ja lenteli kohta pirteänä lentoon?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Urpo Koivusaari
  Linnun tunnistuasapua kaivattaisiin

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Retkeilimme vaimon kanssa 6.9.2014 Espoossa, Villa Elfikin luona ja onnistuimme kuvaamaan liitteenä olevan linnun. Tiedustelisin onko kyseessä nuori nuolihaukka vai kenties nuori punajalkahaukka, vai jokin muu laji? Haukkoja oli samaan aikaan näkyvissä kolme kappaletta, mutta olivatko kaikki samaa lajia jäi epäselväksi.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Seija Hovi
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 8.09.14, Kategoria:

  Hei, mikäköhän lintu? Nähty 5.9 Ylämaalla Lappeenrannassa.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Tutustu LuontoPortin sisustusosioon

yhteistyossa
Toyota Unesco