Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Linnut

 • Tomi Ikäheimo
  Tunnistamaton lintu

  Julkaistu: 25.08.16, Kategoria:

  Bongasin kuvan linnun eilen Suurpellosta, Espoosta. Kysynkin mikä lintu tuo on? Mietin, että olisiko se viherpeippo, mutta tuolla linnulla vatsa on aika valkoinen ja ehkä kevytrakenteisempi?

  Katso vastaus...

 • Minkä kokoisista linnunpöntöistä on isoin pula?

  Julkaistu: 17.08.16, Kategoria:

  Ajattelin asentaa taas lisää linnunpönttöjä. Kaikkialla sanotaan, että pesäkoloista on pula, mutta onko jonkin tietyn kokoisista erityisen kova pula? Alue on Virolahti, lähellä merta.

  Katso vastaus...

 • Janne Koistinen
  Mikä sukeltaja?

  Julkaistu: 17.08.16, Kategoria:

  Minulta jäi tunnistamatta. Kokosukeltaja, Pielisen rannalta.

  Katso vastaus...

 • Sakari Vedenpää
  Mikä lintu on kyseessä?

  Julkaistu: 17.08.16, Kategoria:

  Minua vaivaa paljon tämän linnun tunnistus.Olen innokas lintuharrastaja ja mieltäni vaivaa kovasti jos en saa tietää linnun lajia. Voisitteko auttaa minua linnun tunnistamisessa? Mielestäni lintu on joko pajulintu tai tiltaltti. Lintu huuteli hyyit ja se pyöri ympärilläni. Kuvasin linnun 27.7.2016 Pieksämäellä kello 19.37.

  Katso vastaus...

 • Sippe
  Linnunpoikanen?

  Julkaistu: 1.08.16, Kategoria:

  Minkähän linnun poikanen mahtaa olla kyseessä? Pystyykö noista kuvista sitä tunnistamaan, kun en nähnyt emoa? Kuvasin linnunpojan 11.6.16 pohjoissavolaisen lammen (Pielavedellä) rannalla. Oli aurinkoinen iltapäivä. Poikanen hyppeli melkein rannassa veden ylle ylettävällä rungolla, olisikohan ollut paju (en ihan muista). Näin tämän yhden poikasen, mutta niitä oli varmasti useita, sillä kuulin niiden hopeakelloja muistuttavan äänen.

  Katso vastaus...

 • Mikä lintujani vaivaa?

  Julkaistu: 1.08.16, Kategoria:

  Ruokin lintuja läpi vuoden. Nyt on ilmestynyt joihinkin lintuihin ihmeellistä käytöstä. Ne nuokkuvat paikallaan ja hierovat nokkaansa. Päästävät lähelle ja hetken päästä lentävät pienen matkan. Ja taas jäävät paikoilleen ja alkavat nuokkua ja silmät menevät kiinni. Suurin osa on jotain peippolajeja. Pitääkö olla huolissaan ja mitä voin tehdä?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Unto Kylä-Kierola
  Linnun tunnistus

  Julkaistu: 15.01.15, Kategoria:

  Haluaisin saada tietää, mikä lintu on kyseessä, vaikka näen tässä pähkinähakin, niin muiden kuvien perusteella mielestäni nokan muoto ja pään sivun väritys eroavat muista katsomistani kuvista.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Timo Sikanen
  Sorsa

  Julkaistu: 12.01.15, Kategoria:

  Jyväsjärvessä sorsaparven keskellä ui 21.12.2014 tälläinenkin yksilö. Miten tämmöinen syntyy? Risteytymä?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Sanna Jokinen
  Lintu parvekkeella

  Julkaistu: 10.11.14, Kategoria:

  Löysin parvekkeeltani pienen linnun, jonka lajia en tunnistanut. Osaisittekohan kertoa minulle, mikä lintu kuvassa mahtaa olla?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Eija Lindfors
  Linnun tunnistaminen

  Julkaistu: 5.11.14, Kategoria:

  Mikä on kuvassa oleva yksinäinen (sorsa)lintu/vesilintu? Kuva otettu metsälammella keski-uudellamaalla keskellä päivää lokakuun 2014 alussa.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
yhteistyossa
Mercedes Benz Unesco