Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Linnut

 • Tuula Jormalainen
  Mikä lintu

  Julkaistu: 24.10.16, Kategoria:

  Mitähän mahtavat olla nämä iltahämärissä liikkeelle lähtevät hiljaiset linnut? Kooltaan noin rastaan kokoisia, näitä on viisi, luultavasti poikasia. Nämä ovat varmaan eläneet pellon reunalla heinässä koko kesän, mutta nyt kynnöksellä ne on helpompi nähdä. Pelto sijaitsee Nilsiässä, pellon toisessa reunassa on puro ja pelto on maaperältään pehmeää. Peltoaukealla pesii ruisrääkkiä, metsän reunassa lehtokurppa ja olen kuullut myös heinäkurpan ääntä

  Katso vastaus...

 • Kaija ja Matti Paakala
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 24.10.16, Kategoria:

  Mitähän lintuja nämä olivat? Keskiviikkona ( 29.9.) aamupäivällä pihaamme tuli rastaita syömään pihlajanmarjoja. Samaan aikaan oli tämä parvi ruokailemassa maassa. Haluaisimme tietää mitä nämä linnut olivat? Parvessa oli n. 40-70 lintua.

  Katso vastaus...

 • Jouko Honkanen
  Tunnistamatta jäänyt vesilintu

  Julkaistu: 24.10.16, Kategoria:

  Mikä mahtaa olla kuvissa oleva vesilintu, joka rantautui syömään rantanurmikkoa mökillä Pertunmaalla Etelä-Savossa Pienveden rannalla sunnuntaina alkuillasta? Lintu on aika kookas (reilusti sorsia isompi pitkäkaulainen) oletus jotain kaakkuri/kuikka kokoluokkaa. Mikä lintu on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Jori Tarkkio
  Mikä lintu

  Julkaistu: 5.10.16, Kategoria:

  Mikä lintu on kuvassa?

  Katso vastaus...

 • Harri Höglund
  Albiino varpunen?

  Julkaistu: 9.09.16, Kategoria:

  Kyseinen lintu lensi ikkunan eteen aamupalalla ollessamme…

  Katso vastaus...

 • Unto Kylä-Klerola
  Linnun tunnistus

  Julkaistu: 7.09.16, Kategoria:

  Tämä lintu löytyi kuolleena Laitilasta Katinhännän tienvierustalta 28.5-2015 klo10:30. Etsinnöistä huolimatta en ole tunnistanut ko.lintua. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä lintu on kyseessä.

  Katso vastaus...

 • Sakari Mikkola
  Mikä lintu

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  Terve,otin eilen kuvan kyseisistä linnuista Taipalsaarella Lappeenrannan naapurikunnassa.Yritin tunnistaa lintuja tunnistustyökalun mukaan, mutta se ei tuottanut tulosta. Hain lintuja lähinnä lokit-luokasta mutta kun linnut lähtivät lentoon ne päästivät äänen joka enemmänkin mielestäni muistuttaa tiirojen ääntä. Tuolla kivellä pesii joka kesä lokkipariskunta mutta tänä kesänä ne eivät rakentaneet pesää siihen. En enää nähnyt noita kuvassa olevia lintuja sen jälkeen kun ne lähtivät lentoon, enkä ole niitä aiemminkaan nähnyt.

  Katso vastaus...

 • Pökertynyt Punatulkku

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  Miksi punatulkku uros suojelee pökertynyttä naarasta ? Olen seurannut ikkunasta mielenkiinnolla

  Katso vastaus...

 • Harmaahaikara

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  Mielestämme harmaahaikara tepastelee keinuen Uudessakaarlepyyssä Andrasjönissä iltaisin rantaviivan tuntumassa ruokaa hakien. Onko havaintomme oikea? Voiko pesiä täälläpäin?

  Katso vastaus...

 • Kotka

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  kysyisin, että onko tämä tarina totta miten kotkan nuoruus uudistuu. Kotka asettuu jonnekin kallionkielekkeelle ja nyppii sulat pois itseltään. Se hakkaa nokan johonkin kallion reunaan ja repii kyntensäkin irti ja jää odottamaan, että nämä kaikki kasvavat uudelleen.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
yhteistyossa
Unesco