Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Per-Olof Wickman

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

 • Mira
  Mikä hyonteinen makuuhuoneessa?

  Julkaistu: 15.04.18, Kategoria:

  Osaisitteko kertoa minkä hyönteisen löysin makuuhuoneen lattialta? Pituus n. 1 cm. Kuollut yksilö. Toivottavasti ei lutikka…

  Kiitos etukäteen!

  Katso vastaus...

 • Kirsi T.
  Mikä ötökkä?

  Julkaistu: 14.04.18, Kategoria:

  Olin Barcelonassa työmatkalla ja matkan jälkeen minulle nousi kutisevia puremia. Ensimmäisenä mieleen tietenkin tuli luteet, en kuitenkaan löydänyt Tripadvisorista mainintaa, että hotellissa olisi ongelma. Kävin lääkärissä, mutta lääkäri ei osannut sanoa mitä purema jäljet ovat. Heitin kaikki tavarat ulos pakkaseen ja pienemmät pakastimeen, jossa olivat noin viikon. Olen pessyt kaikkien huonekalujen irtopäälliset ja käyttänyt kuivausrummun kautta. Kuivausrummun suodattimeen ei ötököitä ole jäänyt. Sängyn sijauspatjan ja tyynyt peittoineen vein roskiin. Olen myrkyttänyt koko talon kahteen kertaan ja nyt löysin kuvissa olevia ötököitä. Ovat varsin sitkeitä eli edelleen elossa vaikka ovat olleet monta päivää kannellisessa lasipurkissa. Apua hirveä paniikki ;0(

  Katso vastaus...

 • Johanna L.
  Mikä puiden mukana tullut hyönteinen?

  Julkaistu: 13.04.18, Kategoria:

  Mikä mahtaa olla tämä hyönteinen? Toimme liiteristä puita sisälle ja yhtäkkiä näitä hyönteisiä löytyi 5 kappaletta ympäri taloa. Vastauksesta kiitollinen!

  Katso vastaus...

 • Reino Tuominen
  Hyttynen

  Julkaistu: 10.04.18, Kategoria:

  Mikähän tämä on. Vaikuttaa isolta hyttyseltä. Kuvattu voikukalta kesäkuussa.

  Katso vastaus...

 • Sari Wass
  Kuoriaisten joukkokuolema

  Julkaistu: 9.04.18, Kategoria:

  Luontopolun varrelta löytyi kuvassa näkyvä koppakuoriaisten joukkue, kuolleena.

  Katso vastaus...

 • Reko Lehtinen
  Mikä kuoriainen?

  Julkaistu: 8.04.18, Kategoria:

  Tämmöisiä näkynyt ruusupensaiden ja omenapuiden vieressä, lentelee. Kerran käyttäytyi agressiivisesti ruusupensaita siistiessämme. Alkoi kierrellä pihaa ilmasta käsin.

  Katso vastaus...

 • Kari Eronen
  Mikä kuvassa?

  Julkaistu: 6.04.18, Kategoria:

  Tämä kaveri meillä pörräsi illalla. Mikäköhän tämä on?

  Katso vastaus...

 • Seppo Muhonen
  Perhosesta olisi kysymys

  Julkaistu: 31.03.18, Kategoria:

  Enpä saa taas eräästä perhosesta selvyyttä, joten päätin ns. pirauttaa kaverille – teille. Kohtasin kuvan perhosen Vantaalla, Vihdintien varrella olevalla kevyen liikenteen väylällä 29.5.17 noin klo 10.30. Taisi lämpimästä asfaltista pitää, koska siinä viihtyi, paikkaa vaihtaen. Siis mistähän on kyse, onko yö mennyt pitkäksi?

  Katso vastaus...

 • Maiju Mehtälä
  Mikä on tämä ötökkä?

  Julkaistu: 30.03.18, Kategoria:

  Löydetty Nokian seudulla aamupäivästä 4.6.2017 kiipeilemästä ryhmän (noin 7-10kpl) mukana kellariin varastoidusta hyllyköstä. Kellari on viileä, kosteahko ja hämärä.

  Katso vastaus...

 • Irene Hirvonen
  Perhosen tunnistaminen

  Julkaistu: 29.03.18, Kategoria:

  Kädelleni lensi 29.7.17 (klo 14.45) kuvassa näkyvä perhonen. Pohjois-Karjalassa, Lieksa, Ritojärvi, Ritorannantie 8. En löydä sitä kuvastoista.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco