Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Luontoportti-tiimi

LuontoPortin tuotantoryhmä vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

 • Hannu Haataja
  Mikä valtaa pihaa?

  Julkaistu: 6.10.17, Kategoria:

  Piha-alueella pengerryksessä kasvanut aiemmin Vuorenkilpeä ja sen poiston jälkeen ilmestyi jokin uusi laji näkyville. Kyseinen kasvi ei ole ainakaan vielä tehnyt mitään kukkaa ja kukaan ei ole tunnistanut ko. lajia kyselyistä huolimatta. Paikka Kangasala, kallion päälle aikoinaan pengerretty n. 50 cm:ä korkea maakerros. Kuvattu 23.7.2017. Valtaa runsaslukuisena piha-aluetta eri puolilla.

  Katso vastaus...

 • Joonas Ahola
  Vieraslajiko?

  Julkaistu: 1.10.17, Kategoria:

  Tarvisin apua tämän kasvin tunnistuksen kanssa. Olisikohan jokin vieras, kun 2 vuotta sitten oli yks kukka ja nyt iso puska. En ole tavannut kasvia kuin kyseisissä paikoista, joista otin kuvat.

  Katso vastaus...

 • Leena Seppälä.
  Mikähän kukka?

  Julkaistu: 30.09.17, Kategoria:

  Löysin tällaisia kukkia tien varrelta Hartolasta. Mikä mahtaa olla kyseessä?

  Katso vastaus...

 • TarjaTanskanen
  Mikä kasvi

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Onko tämä karhunputki tai kenties myrkkykeiso ? Kasvaa ojan pientareella ja rantaniìtyllä.

  Katso vastaus...

 • Joonas Ahola
  Vieraslajiko?

  Julkaistu: 27.09.17, Kategoria:

  Keltaiset kukat, saattaa olla vieraslaji, voinut tulla kauran, ohran, vehnän tai auringonkukan siementen mukana. Tuossa kuvat, jos on vieraslaji, niin revin pois en halua että käy samoin kuin kävi jättipalsamin kanssa. Saattaisi olla vieras kun yhtäkkiä ilmestyi iso puska?

  Katso vastaus...

 • Anita Polkutie
  Outo kasvi mansikkamaalla

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Laitan teille pari kuvaa kasvista, joka löytyi tyttäreni mansikkamaan reunaltaan. Kuvat ovat tyttäreni ottamat. Siis ikäänkuin olisi mansikka, mutta perin oudot lehdet. Samoin marja on läheltä katsottuna oudon näköinen. Näitä erikoisia mansikoita on siinä mansikkamaan reunalla useampia. Osaatteko kertoa, mikä tämä tällainen mansikka on?

  Katso vastaus...

 • Viivi Korpela
  Kasvin tunnistaminen

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Pihassamme on alkanut kasvaa todella paljon yhtä kasvia, jota emme ole pystyneet tunnistamaan. Kyseinen kasvi kasvaa todella hiekkaisella pohjalla kivien keskellä omakotitalon pihassa Keski-Suomessa ja kuvat ovat otettu heinäkuussa. Kasvi tuntuu valtaavan koko pihan. Vieressä on järvi ja taloa ympäröi tiheä mäntymetsä.

  Katso vastaus...

 • Leena Seppala
  Mitä kukkia?

  Julkaistu: 24.08.17, Kategoria:

  Mitähän kukkia nämä ovat?

  Katso vastaus...

 • Jouni Liukkonen
  Metsätähti

  Julkaistu: 22.08.17, Kategoria:

  LuontoPortissa kerrotaan metsätähdellä olevan 5-9-liuskainen kukka. Viime kesänä löysin kuitenkin 10-liuskaisen Näätämöstä. Onko tiedossa muita vastaavia havaintoja tiedossa?

  Katso vastaus...

 • Piikkiohdake

  Julkaistu: 21.08.17, Kategoria:

  Onko piikkiohdake kovin yleinen? Tuossa pihalla niitä innostui kasvamaan. Tuleeko siitä ongelma eli onko kova leviämään? Onko monivuotinen? Vaan pirun piikikäs on, turhaan nimeään saanut :-)

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco