Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Luontoportti-tiimi

LuontoPortin tuotantoryhmä vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

 • Lea Kolehmainen
  Mikä kasvi?

  Julkaistu: 12.04.18, Kategoria:

  Tälläinen ilmestyi pihallemme, emmekä pysty sitä tunnistamaan.

  Katso vastaus...

 • Jarmo Rantoma
  Mikä kasvi?

  Julkaistu: 11.04.18, Kategoria:

  Tuhosin vuosia sitten Brasilian opuntian, kun sen piikikkyys on liian pirullista. Sen juuresta oli noussut “hammastikku”? Päätin katsoa mitähän tuostakin tulee. Tämmönen tuli, enkä tiedä onko se aarre vai rikkaruoho. eli en löydä tietoa mikä se on. Nyt se on 120 cm korkea kymmenlehtinen ja lisää tulossa.

  Katso vastaus...

 • Niina Nuutinen
  Mikä kasvi?

  Julkaistu: 4.04.18, Kategoria:

  Löysimme tällaisen yksittäisen kasvin elokuussa. Ilmestyi pihalle hiekkaisen parkkipaikan reunaan Pohjois-Savossa. Korkeutta oli noin 30 cm.

  Katso vastaus...

 • Veera Väisänen
  Jättiputkiko?

  Julkaistu: 2.04.18, Kategoria:

  Mahtaako tämä kasvi olla sellainen vaarallinen jättiputki? Sijainti Tampereen Aitoniemessä.

  Katso vastaus...

 • Marja Valin
  Mikä laji tämä on?

  Julkaistu: 1.04.18, Kategoria:

  Voiko Malus toringo var. sargentii kasvaa yli neljämetriseksi ja olla lehdiltään näin kiiltävä? Vai voiko tämä olla japaninmarjaomenapuu Malus toringo? Nämä kasvavat isona rykelmänä, niin vähän vaikea sanoa, onko kyseessä puu vai pensas.

  Katso vastaus...

 • Lea
  Kasviharvinaisuus

  Julkaistu: 12.03.18, Kategoria:

  Tämä kasvi löytyi esiintymänä (n. 10-15 kpl) vanhanaikaisessa pihassa ison haapapuun juurella. Huomasin ne eilen, puolukanvarpujen seasta. Pihassa on sammalpohja ja lähellä on mm. Isohko tähtitalvikkitarha.
  Ei ole aiempien vuosien havaintoja tästä kasvista joten onko joku tulokas tai karkulainen?
  Onkohan sillä millainen kukinto ollut? Nyt harjaosa hyvin siitepölyä tuottava, niin röpyläinen ettei saa käsitystä. Kauniit lehdet. Kirkeus n. 10 cm

  Katso vastaus...

 • Päivi Pylväläinen
  Akkamansikkako?

  Julkaistu: 11.03.18, Kategoria:

  Olen yrittänyt tutkia noita mansikoita, mutta en saa oikein tolkkua. Onko kuvassa akkamansikka? Ja tuleeko noista pullistumasta mansikoita? Mansikat löydetty Lohjan Pusulasta metsän ja hiekkakuopan välisestä maastosta lehtipuiden alta.

  Katso vastaus...

 • Matti Eskolainen
  Mikähän tämä on?

  Julkaistu: 10.03.18, Kategoria:

  Pihallamme kasvaa runsaana tämän näköinen kasvi. Kuuluuko mahdollisesti hävitettävien kasvien joukkoon (myrkyllinen?). Valkoinen, pieni kukka syksyllä.

  Katso vastaus...

 • Erkki Ylitalo
  Kasvin nimi

  Julkaistu: 7.03.18, Kategoria:

  Hei luontoporttilaiset. Sain Norjasta tällaisen kasvin siemeniä keväällä,kovasti olen hakenut sille nimeä, istutin ne maahan ja tältä näyttää kasvi nyt.

  Katso vastaus...

 • Pia Knuutinen
  Harvinaisuus vai ei?

  Julkaistu: 6.03.18, Kategoria:

  Pihallani kasvava jonkinsortin köynnöskasvi (?) on risteytynyt itsestään apilan kanssa, onko kovinkin yleistä, että uusilajike syntyy itsestään? Kasvaa nyt joka versosta apilanlehtiä. Onko tämä ainut laatuaan, onnistuinko saamaan harvinaisuuden pihamaalleni? T.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco