Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto

 • Kuvat: Nimimerkki Perenna-amatööri
  Puutarhaan ilmestyi outo kasvi

  Julkaistu: 16.08.10, Kategoria:

  Puutarhaan ilmestyi keväällä roteva taimi, piikkinen ja nopeakasvuinen. Kesän mittaan se on kasvanut yli 2m korkeaksi ja kukkii parhaillaan, kukinta alkoi heinäkuun puolivälissä. Yli puolimetriset lehdet ovat pareittain tyvestään yhteenkasvaneita, muodostavat varren ympärille ikäänkuin maljan, johon sadevesi jää. Varsi ja lehtien ulkopinta ovat hyvin piikkiset. Piikit ovat väkäsen mallisia. Kukinto on valkea, pienet kukat aukeavat vaiheittain, noin cm levyisinä ryhminä. Kimalaiset hyörivät ahkerasti kukinnoissa, saattaa tulla siemeniä.

  Olisin kiinnostunut tietämään kasvista ainakin nimen. Kasvupaikka on Itä-Uudellamaalla vanhan talon puutarhassa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Timppa
  Mikä kasvi mahtaa olla kyseessä?

  Julkaistu: 13.08.10, Kategoria:

  Mikähän mahtaa olla kuvan kasvi? Se kasvaa Savitaipaleella mökkirannassamme. En ole moista ennen nähnyt. Kuva on otettu 23.7.2010.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Sirpa Rinne
  Mikä kukkapenkin kasvi?

  Julkaistu: 13.08.10, Kategoria:

  Hei! Haluaisin tietoja tästä kasvista. Se on ollut kukkapenkissäni jo useamman vuoden.

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Hannu Routio
  Mikä kasvi Kyläsaaren rannassa

  Julkaistu: 13.08.10, Kategoria:

  Poimin Helsingin Kyläsaaren rannasta 24.7.2010 mukaani kolme luonnonkasvia kukkamaljakkoon, kannusruohon ja vielä kukkivana löytyneen lupiinin, sekä kolmannen paikalta löytyneen kasvin. Viimemainittua en tunnistanut, enkä ole onnistunut kirjoista tai verkkosivuilta tunnistamaan vieläkään. Ohessa muutama kuva. Kasvupaikka rannan lähellä, mutta varsin kuivalla paikalla, ja melkoisessa heinistä ja lähinnä lupiineista koostuneessa heinikossa/pensaikossa. Siis mikä kasvi?

  Katso vastaus...

 • Kuva: RK
  Mikä mäntymetsän kasvi

  Julkaistu: 13.08.10, Kategoria:

  Löysin tämän kasvin kuivasta mäntymetsiköstä Hämeenlinnasta. Haluaisin tietää, mikä kasvi on kyseessä.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Aila Pihlaja
  Luonnonkasviko

  Julkaistu: 13.08.10, Kategoria:

  Onko kuvan kasvi luonnonkasvi, ja mikä mahtaa olla?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Aika
  Mikä lehdon kasvi?

  Julkaistu: 2.08.10, Kategoria:

  Löysin kosteasta lehdosta kasvin, joka muistuttaa mielestäni aika paljon noidanlukkoa, mutta lehdet ovat munaismaiset ja suuret. Kukinto on vihreä ja kiinteä varren jatke, vähän “tertun” näköinen.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Matti Mäkinen
  Mikä saariston kasvi?

  Julkaistu: 2.08.10, Kategoria:

  Koetin hakea kyseistä kasvia LuontoPortin kautta onnistumatta. Mutta onnistuisiko kuvatunnistus. Kasvi oli saaren länsirannalla saaristossa. Kuvattu 25.6.2010. Eli mikä kasvi on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Per-Olof Moberg
  Tunnistustehtävä

  Julkaistu: 27.07.10, Kategoria:

  Olen Otavan värikasvion ja LuontoPortin nettitunnistuksen avulla koettanut selvittää oheisen kasvin nimeä. Aikanaan keräsin ne 80 oppikoulussa, mutta tällaista en muista nähneeni Helsingin seudulla 1960-luvulla.

  Pyytäisin siis ystävällisesti tunnistamaan ohessa olevan kasvin. Niitä oli Punkaharjulla kukassa 14.6.2010 tien varressa harjutiellä vaikka kuinka paljon. Se ei ole mielestäni peltovirvilä, jota ystävä jo ehdotti. Mieleen tulee jotenkin hiirenvirna tms – mutta siis valkoisena ja isompikukkaisena. Onko tuo jotain ns. huulikukkaisia? Ottamani kuva kertonee asiantuntijalle helposti mistä kasvista on kysymys. Korkeus on toistakymmentä senttimetriä ja kasvaa ryhmissä laikuittain. Onko kysymyksessä edes suomalaiseen luontoon kuuluva kasvi, vai liekö aikanaan Venäjältä hevosten heinäkuormissa levinnyt – tai peräti puutarhasta karannut. Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jari Rajala
  Hämähäkkikysymys

  Julkaistu: 27.07.10, Kategoria:

  Löysin tuollaisen hämähäkin meidän terassilta kiipeilemästä ja ajattelin kysyä mikä kyseisen hämähäkin lajike mahtaa olla?

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco