Luontokysymyksiä

Lähetä oma luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille.
Asiantuntijoidemme avulle olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen.

Kysymysarkisto

 • Keltasompasammal, kuva Kalle N.
  Outo sammal?

  Julkaistu: 15.02.10, Kategoria:

  En löytänyt kuvassa olevaa kasvia kuvastostanne. Kuva on otettu Jerisjärven pohjoispuolisella tunturialueella. Pyytäisin kasvista joitain tietoja.

  Katso vastaus...

 • Mehiläinenkö?

  Julkaistu: 15.02.10, Kategoria:

  Kesämökille Kuortaneelle on ilmestynyt uusi ”asukas” kaksi kesää sitten. Se on musta ja siinä on yksi valkoinen raita. On kuin kärpäsen ja ampiaisen risteytys. Kaivaa maahan koloja ja saattaa olla siellä pitkäänkin. Ei juurikaan piittaa ihmisestä. Mikä “ötökkä” on?

  Katso vastaus...

 • Noukkuripoiminnan vaikutus karpalosatoon

  Julkaistu: 15.02.10, Kategoria:

  Kun luin karpalon esittelysivulta kukka -aihion syntyvän ”edellisenä” vuotena kysyn, heikentääkö noukkuripoiminta tulevien vuosien karpalosatoa? Olen itse harrastanut noukkuripoimintaakin, arvailun mukaan sato heikkenisi, mutta onko tätä tutkittu? Selvää sadon heikkenemistä en ainakaan itse ole havainnut.

  Katso vastaus...

 • Mikä tiainen?

  Julkaistu: 15.02.10, Kategoria:

  Pihallamme on vieraillut useammin talitiaisen näköinen lintu, joka erottuu luonnosta (maasta) lähes valkoisena. Sen värit ovat kuin talitintillä, mutta haaleammat; musta on ruskeana ja sen koko maha + yläperä pitkälle selkään valkoiset, rinnassa on keltaista kuten tali-tiaisella. Olen yrittänyt löytää kuvista (wikipedia) vastaavaa, mutta ei löydy. Sen pyrstökin on ruskea. Onko kyseessä vain “pesty” talitintti? Se on huomattavan kaunis ja erilainen kuin muut tintit. Vaikka se on maassa melkein valkoinen, huomaa siitä kiikarilla heti kaikki talitintin värit haalistettuina. Ei ole pyrstötiainen – sekin on meillä vieraillut.

  Katso vastaus...

 • Kysymys kärpän ulosteesta

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Onko kärpän uloste noin 3-4 cm pitkää ja noin lyijykynän paksuista, 3-5 kpl, väriltään ruskeaa? Esiintyy talon vieressä suojaisissa paikoissa omakotialueella Hyvinkäällä.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jouni Moilanen
  Mikä hämähäkki kyseessä?

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Haluaisin tietää mikä kuvassa oleva hämähäkki on? Otin kyseisen “ötökän” kiinni pesuhuoneen lattialta, enkä löydä netistä vastaavaa hämistä.

  Katso vastaus...

 • Varis, Corvus corone cornix. Kuva: Jari Peltomäki
  Varis ilman pyrstöä

  Julkaistu: 26.11.09, Kategoria:

  Meidän pihalla on koko syksyn tepastanut varis, jolla ei ole pyrstöä. Se ei osaa lentää, mutta sen verran siipiänsä levittää, että hypähtää esim. kivelle. Kun en linnuista paljoakaan ymmärrä, kysyisin että kasvaako sille pyrstösulat vielä vai käykö sen lentokyvyttömänä huonosti? Sille näyttää maahan pudonneet omenamme maistuvan.

  Katso vastaus...

 • Mikähän kasvi kyseessä?

  Julkaistu: 11.11.09, Kategoria:

  Mikähän on kuvan kasvi? Onko harvinainen tai rauhoitettu, entäpä levinneisyys?

  Katso vastaus...

 • Metsän peikko?

  Julkaistu: 29.09.09, Kategoria:

  Löysin kuvassa näkyvän eliön vanhasta lehdosta, mikähän se on?

  Katso vastaus...

 • Mikä pihamaan kukka?

  Julkaistu: 27.08.09, Kategoria:

  Yritin tunnistaa ohjelmanne avulla pihallani kasvavaa kukkaa, mutta en mielestäni onnistunut useista yrityksistä huolimatta. Onko kuvassa näkyvä kukka tunnistettavissa ohjelmanne avulla?

  Kukka kasvaa melko laajoina ryhminä nurmikolla. Kasvin korkeus on 5cm, kukkanen on pieni, n. 3mm leveä ja n. 5mm korkea. Muuten tunnistusohjelma on mainio, kiitos siitä.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco