Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto: Hyönteiset

 • Anssi U.
  Mikä ötökkä

  Julkaistu: 29.03.18, Kategoria:

  Mikähän ötökkä tämä on, pörräävät kiivaasti parvissa yön hämärtyessä terassimme läheisyydessä olevassa tuijassa ja sen ympäristössä. Väritys ruskeanharmaa ja koko on kimalaisen luokkaa. Kuva otettu 25.7.

  Katso vastaus...

 • Milla
  Mikä kuoriainen

  Julkaistu: 9.03.18, Kategoria:

  Olisin tiedustellut mikä kuoriainen on kyseessä. Olen näitä useamman nähnyt pihassamme täällä Kuopiossa. Sisällä oli yksi ja takapihallamme puusohvan kyljessä oli muutamia. Iski vain paniikki, että eiväthän vaan ole mitään tuholaisia? Nyt on toki ensimmäinen kunnolla lämmin päivä, että ovatko vaan heräilleet ja lähteneet nyt liikenteeseen?

  Katso vastaus...

 • Mervi
  Ötökkä tai siemen

  Julkaistu: 8.03.18, Kategoria:

  Näitä on meidän kasvimaalla vuodesta toiseen, enkä tiedä mikä se on. Tyhmyyksissäni menin juuri haravoimaan kaikki pois, enkä älynnyt tutkia tarkemmin.

  Multa on ostomultaa maansuojapeitteen päällä, multaa on lisätty joka vuosi lisää. Ei ole käytetty eläinten lantaa lannoitteena, eikä mitään muutakaan. Hyvin on salaatit, tillit, persiljat yms muut tavis vihannekset kasvaneet. Ihmetyttää vaan tuo öttiäinen, että mikä se on, ja pitääkö se myrkyttää. Se on yksilöstä riippuen 2-4 cm pitkä. Olen pitänyt kasvimaata lapsesta saakka maalaistalosta kun olen, enkä ole Pohjois-Suomessa koskaan törmännyt moiseen. Tämä öttiäinen siis nyt Hyvinkäällä normikasvimaalla.

  Katso vastaus...

 • Niko
  Seittipesä

  Julkaistu: 26.02.18, Kategoria:

  Minkökähän otuksen pesä voisi olla kyseessä? Materiaalina kuin hämähäkin seittiä, mutta todella tiukassa kasassa. Täysin kuivaa ja hiemam tuollaisia mustia pisteitä sisältävää materiaali. Löytynyt uudeltamaalta ja vanhan talon katon sisältä.

  Katso vastaus...

 • Sirpa Tillanen
  Mikä perhonen

  Julkaistu: 25.02.18, Kategoria:

  Kuvasin tällaisen perhosen Mäntyharjulla , Mynttilässä 14.7.2017 klo 17:20 vanhan aitan edustalla. Ympärillä havumetsää, peltoa ja sekametsää, runsaasti erilaisia kukkia.

  Katso vastaus...

 • Juha K.
  Mikähän hyönteinen

  Julkaistu: 24.02.18, Kategoria:

  Näin kyseisen hyönteisen 8.7.2017 puolen päivän aikaan kesämökkini autotallin ovessa, se oli siinä ainakin 2 tuntia. Kesämökki sijaitsee Juurusveden rannalla Siilinjärvellä. Maasto on pääosin kuivaa kangasta, lähistöllä on myös maataloutta ja peltoja.

  Katso vastaus...

 • Anitta Isomaa
  Sudenkorento

  Julkaistu: 23.02.18, Kategoria:

  Tämä kaunis sudenkorento oli kesäkukassani pihallamme Turussa 13.7.2017. Kokoa tällä oli noin 80 mm. Kuva otettu iltapäivällä. Mikähän korento mahtaa olla kyseessä? Kiitos vastauksessanne jo etukäteen!

  Katso vastaus...

 • Päivi Bovelan
  Perhonen

  Julkaistu: 22.02.18, Kategoria:

  Mikähän tämä perhonen mahtaisi olla? Havainto tehty 28.7.2017, Siikajärvi Espoo.

  Katso vastaus...

 • Pekka Ruth
  Mustahko peto?

  Julkaistu: 19.02.18, Kategoria:

  Tuommonen oli hautakivellä. Olisikohan 20 – 25 mm. Sillä näyttäs olevan joku hyönteinen leuoissaan. Huomasin sen vasta kuvaa tarkastellessani.

  Katso vastaus...

 • Tuukka
  Mikä ötökkä

  Julkaistu: 27.01.18, Kategoria:

  Jouluviikolla omakotitalomme lattialta löytyi tämmöinen ötökkä? Mikä se mahtaa olla? Se oli kohtuu kookas ja heilutti peräänsä kovasti.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco