Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Kysymysarkisto: Hyönteiset

 • Sari Wass
  Kuoriaisten joukkokuolema

  Julkaistu: 9.04.18, Kategoria:

  Luontopolun varrelta löytyi kuvassa näkyvä koppakuoriaisten joukkue, kuolleena.

  Katso vastaus...

 • Reko Lehtinen
  Mikä kuoriainen?

  Julkaistu: 8.04.18, Kategoria:

  Tämmöisiä näkynyt ruusupensaiden ja omenapuiden vieressä, lentelee. Kerran käyttäytyi agressiivisesti ruusupensaita siistiessämme. Alkoi kierrellä pihaa ilmasta käsin.

  Katso vastaus...

 • Kari Eronen
  Mikä kuvassa?

  Julkaistu: 6.04.18, Kategoria:

  Tämä kaveri meillä pörräsi illalla. Mikäköhän tämä on?

  Katso vastaus...

 • Seppo Muhonen
  Perhosesta olisi kysymys

  Julkaistu: 31.03.18, Kategoria:

  Enpä saa taas eräästä perhosesta selvyyttä, joten päätin ns. pirauttaa kaverille – teille. Kohtasin kuvan perhosen Vantaalla, Vihdintien varrella olevalla kevyen liikenteen väylällä 29.5.17 noin klo 10.30. Taisi lämpimästä asfaltista pitää, koska siinä viihtyi, paikkaa vaihtaen. Siis mistähän on kyse, onko yö mennyt pitkäksi?

  Katso vastaus...

 • Maiju Mehtälä
  Mikä on tämä ötökkä?

  Julkaistu: 30.03.18, Kategoria:

  Löydetty Nokian seudulla aamupäivästä 4.6.2017 kiipeilemästä ryhmän (noin 7-10kpl) mukana kellariin varastoidusta hyllyköstä. Kellari on viileä, kosteahko ja hämärä.

  Katso vastaus...

 • Irene Hirvonen
  Perhosen tunnistaminen

  Julkaistu: 29.03.18, Kategoria:

  Kädelleni lensi 29.7.17 (klo 14.45) kuvassa näkyvä perhonen. Pohjois-Karjalassa, Lieksa, Ritojärvi, Ritorannantie 8. En löydä sitä kuvastoista.

  Katso vastaus...

 • Anssi U.
  Mikä ötökkä

  Julkaistu: 29.03.18, Kategoria:

  Mikähän ötökkä tämä on, pörräävät kiivaasti parvissa yön hämärtyessä terassimme läheisyydessä olevassa tuijassa ja sen ympäristössä. Väritys ruskeanharmaa ja koko on kimalaisen luokkaa. Kuva otettu 25.7.

  Katso vastaus...

 • Milla
  Mikä kuoriainen

  Julkaistu: 9.03.18, Kategoria:

  Olisin tiedustellut mikä kuoriainen on kyseessä. Olen näitä useamman nähnyt pihassamme täällä Kuopiossa. Sisällä oli yksi ja takapihallamme puusohvan kyljessä oli muutamia. Iski vain paniikki, että eiväthän vaan ole mitään tuholaisia? Nyt on toki ensimmäinen kunnolla lämmin päivä, että ovatko vaan heräilleet ja lähteneet nyt liikenteeseen?

  Katso vastaus...

 • Mervi
  Ötökkä tai siemen

  Julkaistu: 8.03.18, Kategoria:

  Näitä on meidän kasvimaalla vuodesta toiseen, enkä tiedä mikä se on. Tyhmyyksissäni menin juuri haravoimaan kaikki pois, enkä älynnyt tutkia tarkemmin.

  Multa on ostomultaa maansuojapeitteen päällä, multaa on lisätty joka vuosi lisää. Ei ole käytetty eläinten lantaa lannoitteena, eikä mitään muutakaan. Hyvin on salaatit, tillit, persiljat yms muut tavis vihannekset kasvaneet. Ihmetyttää vaan tuo öttiäinen, että mikä se on, ja pitääkö se myrkyttää. Se on yksilöstä riippuen 2-4 cm pitkä. Olen pitänyt kasvimaata lapsesta saakka maalaistalosta kun olen, enkä ole Pohjois-Suomessa koskaan törmännyt moiseen. Tämä öttiäinen siis nyt Hyvinkäällä normikasvimaalla.

  Katso vastaus...

 • Niko
  Seittipesä

  Julkaistu: 26.02.18, Kategoria:

  Minkökähän otuksen pesä voisi olla kyseessä? Materiaalina kuin hämähäkin seittiä, mutta todella tiukassa kasassa. Täysin kuivaa ja hiemam tuollaisia mustia pisteitä sisältävää materiaali. Löytynyt uudeltamaalta ja vanhan talon katon sisältä.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco