Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Satu Leino

Satu Leino

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Lähetä oma kysymyksesi!

Erikoinen sieni

Tällainen sieni löytyi Huittisten pururadan läheisyydestä. Mikäköhän sieni tämä on?

Kysymyksen lähetti: Satu Leino

Vastaus

Sieni on joku mustesienistä, täysin mahdoton sanoa ilman skooppia ja taitoa ryhmästä (vaihtoehtoja suvuissa Coprinopsis ja Coprinellus todennäköisimmin, ei näytä Parasolalta). Voisi olla esimerkiksi jänönmustesieni.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Jarkko Korhonen on biologi, keruutuotetarkastaja ja sienikirjailija, jonka sydämen asiana on sienilajituntemus, sienten kuvaus ja yleisön sienivalistus. Harrastusta ja puoliammattilaisuutta on takana runsas viisitoista vuotta, ja siihen on mahtunut asiantuntijatehtäviä esimerkiksi sieniseurojen toiminnassa, radiossa, televisiossa ja LuontoPortissa. Jarkko painottaa, että sienilajien tunnistaminen on vaikea, kaikkia aisteja vaativa laji: kuvasta tunnistaminen on monesti epävarmaa, eikä syötäväksi pidä missään nimessä kerätä vain kuvasta tunnistettuja sieniä. Valistuneen arvion kuvien perusteella voi kuitenkin esittää.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco