Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Kuva: H-P

Kuva: H-P

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Hyönteinen sisätiloissa

Voisittekohan auttaa ötökän tunnistamisessa? Olen yrittänyt etsiä tietoa, mikä se voisi olla, mutta en voi varmasti yhdistää mihinkään. Olisi hyvä tunnistaa, jotta tietää tuleeko tehdä jotain toimenpiteitä.

Se löytyi Helsingistä, kotoamme (5 v. vanha kerrostaloasunto) illan suussa ja luulen että olen jokunen aika sitten nähnyt samannäköisen ötökän rappukäytävässä juoksevan. Kooltaan se on aika pieni, ehkä vajaan sentin pitkä. Tummanruskea ja vaaleampi juova keskellä selkää. Vartalo leveni päästä alaspäin. Vaaleat jalat ja pitkät tuntosarvet. Ohessa pari kuvaa, toivottavasti saatte selvää.

Lasipurkkiin sulkiessa ja sitä siinä kuvatessa ja tutkiessa se näytti kuin olisi nostanut “piikit” pystyyn takaosassa, ja ihan kuin lasipurkin pinta olisi tahmaantunut sieltä sisältä päin.

Kysymyksen lähetti: H.P

Vastaus

Kyseessä on nymfivaiheen versio Russakasta, Blatella germanica, joka on tuholainen. Ota yhteyttä tuholaistorjujiin, joko itse, vuokranantajan/isännöitsijän tai vakuutusyhtiön kautta, tilanteesta riippuen.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco