Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Pensku

Pensku

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Lähetä oma kysymyksesi!

Ihmeellinen perhonen

Talossani on pitkään lepatellut, ja kerran ryöminytkin, kummallisia perhosia. Väritys on vaalean ruskea, joillain yksilöillä vaaleampi kuin toisilla. Yhdella taisi olla myös tummempaa läiskää siivissä. Liitteenä kuvat yhdestä kuolleena. Osa perhosista on tummempia väritykseltään. Ajattelin ensin että nämä olisivat koita, mutta ostamaani koiansaan, joka sisältää feromonia ja tarrapaperin joihin niiden kuuluisi jäädä nalkkiin, ei ole jäänyt yhtäkään. Vaatteissa ei myöskään ole reikiä. Mistä tässä voi olla kyse?

Kysymyksen lähetti: Pensku

Vastaus

Vaikea sanoa kuvan perusteella, kyseessä ei ole vaate tai turkiskoi. Voisi olla Aphomia sociella, pesäkoisa, joka loisii kimalaisten ja joskus ampiaistenkin pesissä. Tämän vuoksi sitä monesti havaitaan myös sisätiloissa, koska näiden pesiä on ullakolla ja seinissä.

kts. myös aiemmat vastaukset

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco