Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Sahlberg Sari

Sahlberg Sari

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Lähetä oma kysymyksesi!

Mikä hyönteinen mahtaa ola kuvassa?

Kyseinen hyönteinen oli talomme julkisivuverhouksessa kiinni. Kuva on otettu päivällä noin klo 14-15 välillä ja kuvauspäivä oli 30.10. En ole saanut vielä mistään vastausta, onko kyseessä Suomen luontoon kuuluva eläin vai onko tullut ulkomaan tuliaisena? Kasasimme kyseisenä päivänä mönkijätallia, joka oli pakattu pahvilaatikoihin, joten heräsi kysymys olisiko voinut tulla laatikon mukana jostain?

Kysymyksen lähetti: Sahlberg Sari

Vastaus

kyseessä on itse asiassa hyvin yleinen laji Suomessa, Erannis defoliaria, pakkasmittari. Naaraat ovat siivettömiä, usein nähdäänkin urospuolisia siivekkäitä yksilöitä. Joinakin vuosina sen toukat voivat olla hyvin yleisiä varhain kesällä, ne syövät puista lehdet, mistä juontaa sen latinankielinen nimi ‘defoliaria’. Aikuiset ovat aktiivisia syksyisin.

kst. lisätietoa

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco