Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kuva: Pekka Kilpeläinen

Kuva: Pekka Kilpeläinen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Lähetä oma kysymyksesi!

Mikä lintu?

Tänään 12.2.2011 lintulaudallemme ilmestyi lintulaji, jota en pystynyt tunnistamaan. Oheistan muutaman kuvan kohteesta. Olisin iloinen, jos ko. linnulle löytyisi nimi.

Kysymyksen lähetti: Pekka Kilpeläinen

Vastaus

Kuvissa on pyrstötiainen, joka on melko uusi tuttavuus ruokintapaikoilla. Pyrstötiainen on harvalukuinen talvilintu, mutta oikeastaan vasta 2000-luvulla se on oppinut hyödyntämään ruokintojen tarjontaa. Eloisasti hyörivä pikkuparvi pitää erityisesti näistä valmiista rasva-siemensekoituspalloista, tai sitten ne hakevat maahan varisseita pähkinän- ja siementen murusia.

Lue lisää: LuontoPortti: Pyrstötiainen

Terveisin,

Jan Södersved
tiedottaja, päätoimittaja (Linnut-lehti)
BirdLife Suomi ry

Toimituksen lisäys…

Tässä onkin hyvä paikka hieman taas mainostaa lintujen tunnistustyökaluamme. Kuvan ja antamiesi tietojen perusteella linnun voi tunnistaa seuraavilla neljällä valinnalla:

  • 1) aika ja paikka: talvi
  • 2) väritys ja kuviointi: alapuoli yksivärinen
  • 3) muoto ja koko: pitkä pyrstö
  • 4) käyttäytyminen: lintulaudalla

= Pyrstötiainen

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka on maamme 30 lintuyhdistyksen ja näiden yli 10 000 jäsenen keskusjärjestö. BirdLife Suomen tavoitteena on linnustonsuojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä. www.birdlife.fi

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
Yhteistyössä
Unesco