Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Talon uusi asukas

Talon uusi asukas

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Lähetä oma kysymyksesi!

Mikä ötökkä

Uuden kodin olohuoneestamme keittiön läheisyydestä löytyi tällä viikolla tälläinen ötökkä. Muita ei ole laajoista (myös sänkyjen kattavista) etsinnöistä huolimatta löytynyt, joten onkohan ötökkä tullut terassilta vai onko kyseessä häätöä vaativa kutsumaton uusi asukas? Asummme pääkaupunkiseudulla rivitalossa puiston laidalla ja lasitetulla terassilla lämpötila ollut parhaimmillaan +13 astetta.

Kuvan ötökkä on vangittu kahvikuppiin, vartalon pituus ilman tuntosarvia 2,5-3 mm, tuntosarvien pituus n 2 mm.

Kysymyksen lähetti: Talon uusi asukas

Vastaus

Varaslesiäinen, joka on suhteellisen yleinen sisätiloissa. Syö etupäässä jätteitä. Jos näette vain tämän yhden, niin ei syytä huoleen, mutta jos alkaa näkymään enemmän, niin voi olla hyvä kysäistä tuholaistorjujilta.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco