Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Jenna

Jenna

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä ötökkä sisällä?

Meillä ilmestyi kodinhoitohuoneeseen tälläisiä ötököitä. Kodinhoitohuoneessa säilytetään polttopuita ja epäilemme, että ovat tulleet niiden mukana. Ensin näin yhden lentämässä khh:ssa ja seuraavana päivänä niitä oli 15kpl kiipeilemässä khh:n ulkooven lasissa ja sen läheisyydessä. Nyt kuitenkin niitä on ilmestynyt myös keittiön kattoon kävelemään. Jännä elukka, kun ensin sitä ei näy ollenkaan, mutta sitten yhtäkkiä se onkin katossa. Ohessa kaksi kuvaa kyseisestä elukasta.

Osaatteko kertoa, mikä ötökkä? Miten pääsen eroon? Tekeekö tuhoa? Vaatiiko toimenpiteitä?

Kysymyksen lähetti: Jenna

Vastaus

Näyttää helojäärältä, Obrium cantharium. Niiden toukan ruokailevat haapapuiden rungoissa. Ehkä tulleet halkojen mukana sisälle (kuten epäilittekin) ja toukka kehittynyt aikuiseksi. Ne ovat harmittomia.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco