Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Alpo

Alpo

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä tämä on?

Helsingissä tämmöinen kiusasi linja-autossa. Toinen vähän isompi ja kärsällä varustettu, mut muuten saman näkönen, pisti ja siitä tuli paljon isompi paukama, kuin hyttysistä yleensä. Punottaa ja selkeästi kipeä patti, mutta onneks antihistamiini auttoi pahimpaan hätään. Olis kiva tietää, et mikä toi on jos tässä vielä tarvii lääkäriin mennä. Kooltaan isompi oli noin 1,3 cm pitkä ja tää kuvan tyyppi noin 1 cm.

Kysymyksen lähetti: Alpo 2,5 vuotta

Vastaus

Asiantuntijamme Harry Nyström vastasi näin:

No ainakaan tämä yksilö ei ole purrut ketään, sillä kuvassa on jonkin surviaissääsken (heimo Chironomidae) naaras, jolla ei ole purevia suuosia. Se toinen lienee ollut jokin syksyinen sääskilaji (heimo Culicidae). Jotkin lajit ovat selvästi kookkaampia, mutta lajeja on yli 40, eikä niitä juuri tunneta ulkoisista tuntomerkeistä, joten sen tarkemmin en osaa auttaa.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

LuontoPortin tuotantoryhmä vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco