Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Kuvat: Veikko Juvonen

Kuvat: Veikko Juvonen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä turilas?

Tänään 23.6. tarkkailin kuvien mukaista saksanturilasta muistuttavaa noin kolme senttiä pitkää turilasta piha-alueella Padasjoen vapaa-ajan paikassa, lähellä puutarhaa. Vain jalkojen musta väri mielestäni erottaa sen saksanturilaasta, jolla yleensä on ruskeat koivet mielestäni eikä se möskään kuulu meikäläisiin lajeihin.

Kysymyksen lähetti: Veikko Juvonen

Vastaus

Kuvissa on kesäturilas eli kanstanjaturilas, Melolontha hippocastani. Lajilla on jonkin verran muuntelua värityksessä ja vaikka jalat ovat yleensä ruskeat, ei musta ole poissuljettu väri (vaikka siihen harvemmin törmää). Syytä värityksen vaihteluun ei tunneta. Varmistutin kuvat vielä kovakuoriaisasiantuntija Mikko Pentinsaarella, joka vahvisti määrityksen.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Harry Nyström on monipuolinen ja kokenut luontoharrastaja. Lintuharrastusta Harryllä on takana yli 20 vuotta, hyönteisharrastusta sekä -valokuvausta yli 10 vuotta. Hänen erikoisalaansa ovat linnut ja kaksisiipiset. Hänellä on myös laaja-alainen yleistuntemus hyönteisistä ja hämähäkkieläimistä.

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco