Luontokysymyksiä

LuontoPortti on asiantuntijoidensa kera vastannut jo yli 2 000 kysymykseen. Nyt pidämme pienen tilapäisen tauon - jatkamme kysymysten vastaanottamista myöhemmin!

Mervi

Mervi

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Ötökkä tai siemen

Näitä on meidän kasvimaalla vuodesta toiseen, enkä tiedä mikä se on. Tyhmyyksissäni menin juuri haravoimaan kaikki pois, enkä älynnyt tutkia tarkemmin.

Multa on ostomultaa maansuojapeitteen päällä, multaa on lisätty joka vuosi lisää. Ei ole käytetty eläinten lantaa lannoitteena, eikä mitään muutakaan. Hyvin on salaatit, tillit, persiljat yms muut tavis vihannekset kasvaneet. Ihmetyttää vaan tuo öttiäinen, että mikä se on, ja pitääkö se myrkyttää. Se on yksilöstä riippuen 2-4 cm pitkä. Olen pitänyt kasvimaata lapsesta saakka maalaistalosta kun olen, enkä ole Pohjois-Suomessa koskaan törmännyt moiseen. Tämä öttiäinen siis nyt Hyvinkäällä normikasvimaalla.

Kysymyksen lähetti: Mervi Puurunen

Vastaus

Kyseessä on jonkin yökkösen kotelo. Kyseessä voi olla jokin laji, joka syö puutarhakasveja, mutta mahdotonta sanoa. Luultavimmin täysin harmiton laji.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco