Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Yhteistyömme muun muassa Helsingin Yliopiston kanssa tarjoaa käyttöösi laajan asiantuntijaverkoston. Poimimme mielenkiintoisimmat kysymykset, ja haemme niihin vastaukset.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Pienet hyönteiset parvekkeen lattialla

Tällaisia on kulkenut kerrostalon lasittamattoman parvekkeen lattialla ja ulkoikkunalaudoilla pitkin kesää ja edelleenkin. Muutama yksilö eksynyt sisälle/ikkunoiden väliin. Melko hitaita, tuntuvat hyppäävän kosketuksesta. Ovat n. 1-3mm pitkiä, harmaita/ruskeita. Eivät vaikuttaisi lentävän. Mitähän nämä mahtaa olla? Onko näistä haittaa sisälle eksyessään/onko kyseessä edes sisällä viihtyvä laji?

Kysymyksen lähetti: Heidi

Vastaus

Hyppyhäntäisiä, jotka hajottavat kuolleita kasveja ja ovat siten hyödyllisiä. Niitä voi olla lukuisia, mutta ne eivät ole vahingollisia sisätiloissa.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Per-Olof Wickman on professori Tukholman yliopistossa. Hän vastaa erityisesti perhosia koskeviin kysymyksiin. Per-Olof on kuvannut useimmat LuontoPortti-sivujen perhoslajeista, sekä tuottanut perhosten lajikuvaukset ja määrityskaavion niiden tunnistamiseksi.

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa
yhteistyossa
Unesco