Kysy luonnosta!

Lähetä luontoon tai ympäristöön liittyvä kysymyksesi meille. Laajan yhteistyöverkostomme asiantuntijat ovat vastanneet jo yli tuhanteen meille lähetettyyn kysymykseen.
Käytä tilaisuus hyväksesi ja kysy!

Kysymysarkisto

 • Mervi
  Ötökkä tai siemen

  Julkaistu: 8.03.18, Kategoria:

  Näitä on meidän kasvimaalla vuodesta toiseen, enkä tiedä mikä se on. Tyhmyyksissäni menin juuri haravoimaan kaikki pois, enkä älynnyt tutkia tarkemmin.

  Multa on ostomultaa maansuojapeitteen päällä, multaa on lisätty joka vuosi lisää. Ei ole käytetty eläinten lantaa lannoitteena, eikä mitään muutakaan. Hyvin on salaatit, tillit, persiljat yms muut tavis vihannekset kasvaneet. Ihmetyttää vaan tuo öttiäinen, että mikä se on, ja pitääkö se myrkyttää. Se on yksilöstä riippuen 2-4 cm pitkä. Olen pitänyt kasvimaata lapsesta saakka maalaistalosta kun olen, enkä ole Pohjois-Suomessa koskaan törmännyt moiseen. Tämä öttiäinen siis nyt Hyvinkäällä normikasvimaalla.

  Katso vastaus...

 • Erkki Ylitalo
  Kasvin nimi

  Julkaistu: 7.03.18, Kategoria:

  Hei luontoporttilaiset. Sain Norjasta tällaisen kasvin siemeniä keväällä,kovasti olen hakenut sille nimeä, istutin ne maahan ja tältä näyttää kasvi nyt.

  Katso vastaus...

 • Pia Knuutinen
  Harvinaisuus vai ei?

  Julkaistu: 6.03.18, Kategoria:

  Pihallani kasvava jonkinsortin köynnöskasvi (?) on risteytynyt itsestään apilan kanssa, onko kovinkin yleistä, että uusilajike syntyy itsestään? Kasvaa nyt joka versosta apilanlehtiä. Onko tämä ainut laatuaan, onnistuinko saamaan harvinaisuuden pihamaalleni? T.

  Katso vastaus...

 • Liisa Martiskainen
  Kasvi ojan penkalla

  Julkaistu: 5.03.18, Kategoria:

  ​Yritin etsiä kuvan mukaista kasvia netistä, mutta en löytänyt. Kasvoi ojan penkalla mesiangervoiden ja maitohorsmien kanssa. Kuva otettu 22.7.17. Kasvi näyttäisi vasta aloittelevan kukintaa

  Katso vastaus...

 • Anzuli
  Kasvi Laajasalossa

  Julkaistu: 5.03.18, Kategoria:

  Gunillantien vierellä kuvattu ihmetys. Kasvaa pientareella yksinään. Multa tuotu muualta. Haluaisin tietää lajin nimen.

  Katso vastaus...

 • Silja
  Mikä tämä kukka on?

  Julkaistu: 26.02.18, Kategoria:

  Mikä kuvassa näkyvä kukka on? Vastausta ei ainakaan kovin helpolla löydy… Kuva on otettu (muistaakseni) kesäkuussa, mökin pihalta nurmelta ojan vierestä. Toivottavasti tunnistatte!

  Katso vastaus...

 • Niko
  Seittipesä

  Julkaistu: 26.02.18, Kategoria:

  Minkökähän otuksen pesä voisi olla kyseessä? Materiaalina kuin hämähäkin seittiä, mutta todella tiukassa kasassa. Täysin kuivaa ja hiemam tuollaisia mustia pisteitä sisältävää materiaali. Löytynyt uudeltamaalta ja vanhan talon katon sisältä.

  Katso vastaus...

 • Sirpa Tillanen
  Mikä perhonen

  Julkaistu: 25.02.18, Kategoria:

  Kuvasin tällaisen perhosen Mäntyharjulla , Mynttilässä 14.7.2017 klo 17:20 vanhan aitan edustalla. Ympärillä havumetsää, peltoa ja sekametsää, runsaasti erilaisia kukkia.

  Katso vastaus...

 • Juha K.
  Mikähän hyönteinen

  Julkaistu: 24.02.18, Kategoria:

  Näin kyseisen hyönteisen 8.7.2017 puolen päivän aikaan kesämökkini autotallin ovessa, se oli siinä ainakin 2 tuntia. Kesämökki sijaitsee Juurusveden rannalla Siilinjärvellä. Maasto on pääosin kuivaa kangasta, lähistöllä on myös maataloutta ja peltoja.

  Katso vastaus...

 • Anitta Isomaa
  Sudenkorento

  Julkaistu: 23.02.18, Kategoria:

  Tämä kaunis sudenkorento oli kesäkukassani pihallamme Turussa 13.7.2017. Kokoa tällä oli noin 80 mm. Kuva otettu iltapäivällä. Mikähän korento mahtaa olla kyseessä? Kiitos vastauksessanne jo etukäteen!

  Katso vastaus...

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco