Uutiset

Big Jump -tempauksessa hypätään puhtaiden vesien puolesta

Julkaistu: 05.07.2012, Kategoria:

Suomen Big Jump -päätapahtuma järjestetään sunnuntaina 8.7. Helsingissä Töölönlahden Finlandia-talon rannassa. Big Jump on koko Euroopan laajuinen vesiensuojelutempaus, johon kuka tahansa voi osallistua hyppäämällä veteen vaikkapa omalta mökkilaituriltaan tai uimarannaltaan. Ensimmäinen Big Jump -tempaus järjestettiin vuonna 2005, jolloin hyppääjiä oli 22 Euroopan maassa. Suomessa perinne on jatkunut joka kesä.

Hyppäämällä halutaan kiinnittää huomiota vesien laatuun. Suomen jokivesistä vain puolet on hyvässä tilassa, ja rannikkovesien pinta-alasta noin puolet on tyydyttävässä tai sitä heikommassa tilassa. Järvistä valtaosa voi hyvin, mutta niitä uhkaavat esimerkiksi kaivostoiminnan ja turpeenkaivun päästöt.

Töölönlahden Big Jump -tapahtumassa on klo 10.00-14.00 mahdollisuus tutustua opastetusti Töölönlahden luontoon. Harakan luontokoulu esittelee kaikenikäisille vesien tutkimista. Tapahtumassa jaetaan myös Suomen luonnonsuojeluliiton vuotuiset ympäristöpalkinnot. Lisäksi liitto antaa Ympäristöavaus-palkinnon vesien puolesta merkittävällä tavalla kantaa ottaneelle suomalaiselle. Tilaisuuden päätteeksi suoritetaan yhteishyppy Töölönlahteen.

Yhteisiä hyppytapahtumia järjestetään myös ainakin Keravalla, Turussa, Haminassa, Jämsässä, Siilinjärvellä ja Ylläksellä. Tapahtumaan voi osallistua myös hyppäämällä itse valitsemallaan paikalla.

Lue lisää