Uutiset

Earth Hour sammuttaa valot ympäri maailmaa 31.3.

Julkaistu: 27.03.2012, Kategoria:

WWF:n vuosittainen Earth Hour järjestetään lauantaina 31.3. Kansainvälinen ilmastotapahtuma kokoaa suuren joukon ihmisiä sammuttamaan valot tunniksi ilmaston puolesta. Valot sammuvat kello 20:30 paikallista aikaa. Mukaan Earth Houriin voivat ilmoittautua yksityishenkilöt, kunnat, yritykset ja erilaiset yhteisöt. Viime vuonna mukana oli yli 5200 kaupunkia 135:stä maasta.

Earth Hour ei ole energiansäästötempaus, vaan valomerkki, jolla halutaan viestittää huolta ilmastonmuutoksesta. Samalla halutaan innostaa ihmisiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja arjessaan.

WWF Suomi on syventänyt Earth Houria tänä vuonna Tunnista teko -kampanjalla, jossa on selvitetty keinoja, joilla suomalainen voi vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeensä. Earth Hourin kotisivuilla esitetään yhdeksän liikkumiseen, asumiseen ja ruokaan liittyvää ilmastotekoa, joilla voi jopa puolittaa oman hiilijalanjälkensä. Kuka tahansa voi helposti pienentää hiilijalanjälkeään merkittävästi esimerkiksi vähentämällä naudanlihan syömistä tai jättämällä lentomatkan väliin. Ilmastotekojen puolesta kampanjan kotisivuilla on puhumassa yhdeksän suomalaista populaarikulttuurin vaikuttajaa, muun muassa artistit Anssi Kela ja Maija Vilkkumaa.

Earth Hour on järjestetty vuodesta 2007 ja se on noussut muutamassa vuodessa suurimmaksi kansainväliseksi ilmastotapahtumaksi.

Lue lisää

Kommentoi
/3000
Ohjeita
  • *lihavoitu*
  • _kursivoitu_
  • Linkitys automaattisesti: www.luontoportti.com=www.luontoportti.com
  • Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, asiattomia viestejä ei julkaista.
  • Kaikki kentät täytettävä. Sähköpostiosoitetta ei näytetä julkisesti.
  • Ennen viestin lähettämistä paina esikatselu-painiketta, niin näet miltä viestisi tulee näyttämään.

↑ Sivun alkuun

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco