Uutiset

ENO-verkkokoulu uudella ilmeellä ilmastonmuutosviikolle

Julkaistu: 14.02.2011, Kategoriat: ,

Environment Online - ENO, http://www.enoprogramme.org/

Environment Online - ENO, http://www.enoprogramme.org/

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa 14.02.2011

Kestävää kehitystä edistävä ENO-verkkokoulu julkaisi tänään uuden sivustonsa. Uudistuksella pyritään kokoamaan laajalle verkkoon levinneen toiminnan saman verkkoympäristöön ja palvelemaan käyttäjiään paremmin. Tästä esimerkkinä mm. yhtenäinen rekisteri sekä uutispalvelu, joka kokoaa toimintaan liittyvät uutiset maiden sivustoista ympäri maailmaa. Sivuston teknisestä ja graafisesta suunnittelusta vastaa Siiri Riikonen. Verkkokoulu on uudistunut myös sisällöllisesti ja se yhdistää toimintaansa muita suomalaisia ympäristökasvatuksen innovaatioita kuten Luontoportti-palvelun sekä Roskaliikkeen. Yhteistyö vahvistuu myös Itä-Suomen yliopiston ja ruotsalaisen e-learning asiantuntijataho MKFC:n kanssa.

Tänään käynnistyi myös verkkokoulun ilmastonmuutosviikko eri puolilla maailmaa. Kampanjan mottona on “Tee oma osasi”. Tekoja tarvitaan. ENO-koulut ovat toimineet. Ne aloittivat kampanjan puiden istuttamisella jo seitsemän vuotta sitten ja ovat istuttaneet yli viisi miljoonaa puuta, jotka sitovat merkittävästi hiilidioksidia. Koulut ovat osallistuneet kampanjaan erilaisin tehtävin, alkaen kuvataiteesta ja draamasta. Aiheesta on kirjoitettu verkkoartikkeleja.

Kampanjan maskottina on sarjakuvahahmo Frank The Frog, ilmastonmuutosta vastaan taisteleva sammakko. Viikko huipentuukin keskiviikkoon 16. helmikuuta, jolloin tuhannet Frank-sammakot marssivat kaduilla ympäri maailmaa ja haastavat ihmisiä toimimaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ensimmäiset sammakot kokoontuvat Oseaniassa. Auringon noustessa ne marssivat Aasiassa, sitten Afrikassa ja Euroopassa. Viimeisenä sammakot leviävät läntiselle pallonpuoliskolle. ENO-verkkokoulun toiminnassa on mukana seitsemisentuhatta koulua 134 maassa.

Lisätietoa

Mika Vanhanen, sihteeri
ENO-verkkokoulun tuki ry
p. 040 5070725

Uudet verkkosivut 14.2. alkaen:
www.enoprogramme.org