Uutiset

Metsähallitus aloitti selvitykset uusista kansallispuistoista

Julkaistu: 28.02.2013, Kategoria:

Metsähallitus on aloittanut selvityksen neljän uuden kansallispuiston perustamisedellytyksistä. Selvityksiä tehdään Salon Teijosta, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon rajamaiden Etelä-Konnevedestä, Pohjois-Pohjanmaalle ja osin Kainuuseen sijoittuvasta Olvassuosta sekä Lapin käsivarren suurtuntureista. Selvityksissä kartoitetaan kohteen suojelun ja hoidon nykytilaa sekä retkeilykäytön edellyttämiä palveluita. Samalla arvioidaan mahdollisen kansallispuistostatuksen merkitystä matkailuun ja metsästykseen. Selvityksissä kartoitetaan myös mahdollisen kansallispuiston valtiontalouteen kohdistuvia kustannuksia ja paikallistaloudellista kokonaisvaikutusta. Myös mahdollisen kansallispuiston eri rajausvaihtoehtoja tarkastellaan.

Selvitystyöt käynnistyvät eri puolilla maata neuvotteluilla sidosryhmien kanssa. Niiden jälkeen aiheesta järjestetään yleisötilaisuuksia ja avataan mahdollisuus verkkokeskustelulle.

Ympäristöministeriön tavoitteena on saada Metsähallitukselta kaikki selvitykset sidosryhmälausuntoineen vuoden loppuun mennessä. Päätökset mahdollisten uusien kansallispuistojen perustamisesta tekee valtioneuvosto ja eduskunta ympäristöministeriössä valmisteltavan lakiesityksen pohjalta.

Lähde