Uutiset

Metsähallitus jäädytti Hossan retkeilyalueen hakkuut

Julkaistu: 02.02.2012, Kategoria:

Metsähallitus on päättänyt lykätä Hossan retkeilyalueen hakkuiden aloittamista. Metsähallitus tiedotti hakkuiden lykkäämisestä 1.2. Metsähallitus teki alueelle metsänkäsittelysuunnitelman kesällä 2011. Suunnitelma sisältää noin 85 hehtaaria harvennushakkuita ja 15 hehtaaria eritysihakkuin tehtävää uudistamista. Käsittelyn tarkoitus on parantaa kohdealueen metsien elinvoimaisuutta ja lisätä metsien erirakenteisuutta.

Metsähallituksen ja Kainuun ELY-keskuksen edustajat totesivat maastokäyntien yhteydessä, että alue on pääosin talousmetsää, mutta osalla aluetta on myös boreaalisen luonnonmetsän rakennepiirteitä. Sen vuoksi osalla aluetta päätettiin tehdä vielä tarkentavia selvityksiä ennen hakkuiden aloittamista. Suunnitellun leimikon toteutusta päätettiin siirtää kesällä 2012 tehtävien laji-inventointien jälkeen.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luonto-Liitto pitävät päätöstä hyvänä. Luonto-Liitto vaati aiemmin Metsähallitusta luopumaan hakkuusuunnitelmista, koska alueen metsät täyttävät Natura-ohjelman boreaalisen luonnonmetsän luontotyypin kriteerit. Myös paikalliset matkailuyrittäjät ovat vaatineet hakkuista luopumista. Alueelle on ehdotettu myös kansallispuiston perustamista.

Lue lisää