Uutiset

Tällä viikolla vietetään Villiyrttiviikkoa

Julkaistu: 28.05.2014, Kategoria:

Ruoan kerääminen suoraan villistä luonnosta innostaa niin suomalaisia kuin täällä vieraileviakin. Kevään myötä villiruokasesonki on taas alkanut, ja alkukesään mennessä villiyrtit ovat poimittavissa koko Suomessa.

Villiyrteistä on moneksi. Ne innostavat ruokasesonkien hyödyntämiseen, hortoiluun eli villivihannesten keräämiseen, marjastukseen ja sienestykseen sekä ylipäänsä luonnossa liikkumiseen. Kesä on kalastuksen ja syksy metsästyksen kulta-aikaa. Villiyrtit sopivat kaikkien sesonkiruokien kaveriksi.

Viikolla 23 ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö nostaa esiin villiyrttien sanansaattajien työtä ja innostaa kaikkia suomalaisia menemään metsään ja viemään vieraansakin sinne. Säätiö haastaa luonto- , ruoka- ja matkailutoimijoita ja mediaa viemään villiruoan sanomaa eteenpäin. Villiruoan ympärillä on paljon businessmahdollisuuksia matkailulle ja viennille.

Lisätietoa Villiyrttiviikon ohjelmasta ELO-säätiön sivuilta.

Kommentit

Kappas. Samaan ajankohtaan osui myös Lempääläläisen päiväkotiryhmä Vilman yrttien keruun loppuhuipennus; nokkoslättykestit kera kuusenkerkkäsiirapin. Lasten kanssa kerättyjä aineksia kaikki, tietysti. Leivän päälle olemme jo tovin hakeneet voikukkaa, maitohorsman versoja, ketunleipää ja ovatpa lapset halunneet maistella myös nuoria pihlajanlehtiä.

7.06.14, Maria

Kommentoi
/3000
Ohjeita
  • *lihavoitu*
  • _kursivoitu_
  • Linkitys automaattisesti: www.luontoportti.com=www.luontoportti.com
  • Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, asiattomia viestejä ei julkaista.
  • Kaikki kentät täytettävä. Sähköpostiosoitetta ei näytetä julkisesti.
  • Ennen viestin lähettämistä paina esikatselu-painiketta, niin näet miltä viestisi tulee näyttämään.

↑ Sivun alkuun

Tilaa artikkelit
Tunnista lajeja!
Tunnista lajeja!
LuontoPortti Facebookissa

Unesco