Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Muut eläimet

 • Stiina R.
  Hyppyhämähäkki

  Julkaistu: 26.08.20, Kategoria:

  Avoimesta ikkunasta oli eksynyt sisään tällainen hyppyhämähäkki. Voitteko auttaa lajitunnistuksessa? Liitän useamman kuvan, toivottavasti se auttaa. Havainto tapahtui noin klo 14, ja sijainti oli etelä-Lapissa.

  Koko oli jalkoineen alle 1×1cm. Kuva ikkinaverkon vieressä antaa toivottavasti pientä osviittaa.

  Katso vastaus...

 • Riina Pääkkönen
  Minkä eläimen hammas?

  Julkaistu: 19.08.20, Kategoria:

  Haluaisin kysellä jotain mielipiteitä siitä, minkä eläimen hammas(?) tämä mahtaa olla. Löysin sen joskus 2016-2017 aikoihin Lokalahden läheltä, Ison-Koiluodon saaren rannalta. Se oli hiekan ja pikkukivien seassa noin parin sentin syvyydessä. En keksi itse muuta vaihtoehtoa kuin joku hylje. Kauankohan tämä on rantavesissä hankautunut.

  Katso vastaus...

 • Nimim. LS
  Hämähäkin tunnistus

  Julkaistu: 17.08.20, Kategoria:

  Tällä kaverilla on verkko huoneeni katon nurkassa, josta se alkoi kiireissään kipittää seinää pitkin ylös alas toukokuussa, ja tämä oli ok järjestely kaikille asukkaille. Nyt kuitenkin parina aamuna olen herännyt siihen, että tämä hämähäkkikämppis juoksentelee tyynylläni, ja alkoi kiinnostaa kenen kanssa ilmeisesti jaan sänkyni.

  Hämyri on arviolta 4-5mm kokoinen.

  Katso vastaus...

 • Vesihämähäkki

  Julkaistu: 2.08.20, Kategoria:

  Jätekatoksemme sisäpuolella seinässä oli suuri musta hämähäkki. En ole ikinä nähnyt niin isoa. Arviolta 4 cm, ruumis varmaan pari senttiä ja jalat toisen mokoman. Säikähdin tosi paljon. Etsin netistä kuvia ja vesihämähäkki näyttää samanlaiselta. Voiko se olla vesihämähäkki? Järvi on katoksesta noin 10 m päässä. Hain puhelimen ottaakseni kuvan, mutta otus oli hävinnyt.

  Katso vastaus...

 • Mauno Selin
  Eksoottinen ja värikäs hämähäkki

  Julkaistu: 12.02.20, Kategoria:

  En ole pystynyt tunnistamaan tätä eksoottisen näköistä pitkäjalkaista hämähäkkilajia, jonka kuvasin elokuun lopussa Porvoossa. Paikka sijaitsi lähellä merenrantakaislikkoa.

  Katso vastaus...

 • Hämähäkkikammoinen
  Hämähäkki

  Julkaistu: 12.07.19, Kategoria:

  En ole aiemmin tämän näköistä hämähäkkiä nähnyt, ennenkuin tämä ilmestyi vaatekaapin oveen. Mikä hämähäkki tämä on?

  Katso vastaus...

 • Minna Sulin
  Mikä tämä on?

  Julkaistu: 19.01.19, Kategoria:

  Löysin hämähäkin elossa kassista, jossa on ollut pehmoleluja. Ja kassi ollut autoni takakontissa 2 viikkoa eri sääoloissa ja öttiäinen eli.

  Katso vastaus...

 • Jatta Kokkonen
  Lumen alta löytyvät valkoiset madot

  Julkaistu: 15.05.18, Kategoria:

  Takapihalta lumesta / lumen alta paljastui tällaisia outoja “matoja” mitähän mahtavat olla? Näyttävät ihan joltain suolinkaisilta :) Mitään muuta “erityistä”, kuin yksi kaninpapana ei lähistöllä näkynyt.

  Katso vastaus...

 • Timo Salo
  Mikä hämähäkki tämä on

  Julkaistu: 2.10.17, Kategoria:

  Huomasin pihalla vihreän hämähäkin jolla on 8-jalkaa ja on harvinaisen näköinen mikä laji mahtaa olla kyseessä, ja onko harvinainen? Hämähäkki on Loimaalla kuvattu tänään ja on sateenvarjon päällä mikä on kukkien sade suojana, hämähäkki ei tee verkkoa, on paikallaan ollut eilisestä asti, en ole koskaan nähnyt kuvan mukaisia tupla-jalkoja?

  Katso vastaus...

 • Kysyttävää hämähäkkien elämästä

  Julkaistu: 14.09.17, Kategoria:

  Minut tekevät uteliaaksi parvekkeelleni pesiytyneet lukuisat hämähäkit. Parvekkeellani kuudennessa kerroksessa katonrajassa on monta verkkoa, joista osa on aivan vierekkäin, kaikissa on oma hämähäkkinsä, tosin vain yhdessä isohko sellainen, loput ovat aika pieniä. Onko tavallista käyttäytymistä hämähäkeiltä, että rakennetaan verkkoja vieriviereen tällä tavalla, vieläpä näin erikoiseen paikkaan? Mietin, että onko mahdollista, että tämä iso hämis olisi pienempien äiti, alkavatko poikaset heti rakentaa omia verkkojaan? Kuinka pitkä muuten on tällaisen kaupungissa ulkona elävän hämähäkin elinikä?

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco