Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Muut eläimet

 • Reino Tuominen
  Hämähäkkikysymys

  Julkaistu: 24.09.20, Kategoria:

  Mikähän tämän hämähäkin nimi? Kuvattu heinikossa 2.9.2020 Riihimäki

  Katso vastaus...

 • Cindy
  Hämähäkki

  Julkaistu: 20.09.20, Kategoria:

  Tänään mökillä ollessa veneestä löytyi tällainen kaveri, mikä laji mahtaa olla kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Peter Risberg
  Hämähäkin tunnistaminen

  Julkaistu: 14.09.20, Kategoria:

  Eilen illalla ilmestyi hämähäkki ulko-ovelle noin1.8 metrin korkeuteen. Otus oli suuruudelta miehen peukalon pään kokoinen, eli kroppa ja pää noin 15-20mm pituudeltaan ja leveydeltään noin 13mm + jalat päälle! Se ei liikkunut eikä karanut, vaikka olin lähellä. Kuten kuvassa näkyy, sillä oli valkoinen viiva, mutta ei näyttänyt ristiltä? Väri on noin kellertävä oranssi. Yksi kuva löytyi netistä, joka vois olla vastaava laji, mutta ei mitään muuta tietoo. Paikka on Vaasa ja aika 10.9 noin puoleen öin!

  Katso vastaus...

 • Anne Nousiainen
  Mikä hämähäkki

  Julkaistu: 6.09.20, Kategoria:

  Näin Espoon Kkilossa illalla hämähäkin joka oli suhteellisen iso, peukalonpään kokoinen.. en löytänyt netistä tietoa hämähäkistä, mikähän mahtaisi olla kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Virpi Böing
  Mitä tullut yön aikana maahan ja puihin?

  Julkaistu: 31.08.20, Kategoria:

  Lähettelen viestiä Pohjois-Pohjanmaalta, Ylikiimingistä Vepsän kylältä. Maaseudulla metsän keskellä asumme siis, Oulun lähellä. Tänä aamuna herätessämme oli pihalle joka puolelle ilmaantunut jotain valkoista “höttöä” yön aikana. Ihan kuin nyrkin kokoisia lumihiutaleita olisi satanut, samalta näytti. Nurmikolle, puihin, pensaiden oksille, kukkapenkkiin… Mitähän lienee tuo? Tonttimme ympärillä on myös paljon kyllä maitohorsmia metsässä, mutta jotenkin tuo ei näytä niiden siemeniltä..?

  Katso vastaus...

 • Stiina R.
  Hyppyhämähäkki

  Julkaistu: 26.08.20, Kategoria:

  Avoimesta ikkunasta oli eksynyt sisään tällainen hyppyhämähäkki. Voitteko auttaa lajitunnistuksessa? Liitän useamman kuvan, toivottavasti se auttaa. Havainto tapahtui noin klo 14, ja sijainti oli etelä-Lapissa.

  Koko oli jalkoineen alle 1×1cm. Kuva ikkinaverkon vieressä antaa toivottavasti pientä osviittaa.

  Katso vastaus...

 • Riina Pääkkönen
  Minkä eläimen hammas?

  Julkaistu: 19.08.20, Kategoria:

  Haluaisin kysellä jotain mielipiteitä siitä, minkä eläimen hammas(?) tämä mahtaa olla. Löysin sen joskus 2016-2017 aikoihin Lokalahden läheltä, Ison-Koiluodon saaren rannalta. Se oli hiekan ja pikkukivien seassa noin parin sentin syvyydessä. En keksi itse muuta vaihtoehtoa kuin joku hylje. Kauankohan tämä on rantavesissä hankautunut.

  Katso vastaus...

 • Nimim. LS
  Hämähäkin tunnistus

  Julkaistu: 17.08.20, Kategoria:

  Tällä kaverilla on verkko huoneeni katon nurkassa, josta se alkoi kiireissään kipittää seinää pitkin ylös alas toukokuussa, ja tämä oli ok järjestely kaikille asukkaille. Nyt kuitenkin parina aamuna olen herännyt siihen, että tämä hämähäkkikämppis juoksentelee tyynylläni, ja alkoi kiinnostaa kenen kanssa ilmeisesti jaan sänkyni.

  Hämyri on arviolta 4-5mm kokoinen.

  Katso vastaus...

 • Vesihämähäkki

  Julkaistu: 2.08.20, Kategoria:

  Jätekatoksemme sisäpuolella seinässä oli suuri musta hämähäkki. En ole ikinä nähnyt niin isoa. Arviolta 4 cm, ruumis varmaan pari senttiä ja jalat toisen mokoman. Säikähdin tosi paljon. Etsin netistä kuvia ja vesihämähäkki näyttää samanlaiselta. Voiko se olla vesihämähäkki? Järvi on katoksesta noin 10 m päässä. Hain puhelimen ottaakseni kuvan, mutta otus oli hävinnyt.

  Katso vastaus...

 • Mauno Selin
  Eksoottinen ja värikäs hämähäkki

  Julkaistu: 12.02.20, Kategoria:

  En ole pystynyt tunnistamaan tätä eksoottisen näköistä pitkäjalkaista hämähäkkilajia, jonka kuvasin elokuun lopussa Porvoossa. Paikka sijaitsi lähellä merenrantakaislikkoa.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat