Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Muut eläimet

 • Jussi Eeli
  Mikä iso hämähäkki?

  Julkaistu: 25.08.16, Kategoria:

  Haluaisin tietää mikä hämähäkki on kyseessä? Hämähäkki oli valtavan kokoinen, enkä ole ikinä vastaavaa nähnyt. Hämähäkki oli toimistoni seinällä Espoossa lokakuussa 2015. Toivottavasti voitte auttaa tunnistamisessa.

  Katso vastaus...

 • Emilia
  Mikä hämähäkkilaji kyseessä?

  Julkaistu: 11.08.16, Kategoria:

  Tämmöinen kaveri ilmestyi meidän terassille syyskuun polivälissä, kykki kaiteen nyrkassa liikkumatta. Oli sen verran eksoottisen näköinen ja kokoinen, että olisi hauska tietää tarkka laji. Talomme on Kaakkois-Suomessa n. 10 km päässä merenrannasta. Oranssi valkoisilla kuvioilla, n. sentti kertaa sentti kokoinen peräpää. Valkoiset kuviot eivät sinänsä muistuttaneet esim. ristiä. Asusteli terassilla päälle viikon ja kuoli :( Suuresta peräpäästä huolimatta ei muninut?

  Hauskan näköinen kaveri joka tapauksessa

  Katso vastaus...

 • Henna Ervasti
  Mikä hämähäkki?

  Julkaistu: 11.08.16, Kategoria:

  Ikkunoita pestessä huomasin hämähäkin ja siitä asti miettinyt että mikähän hämähäkki tuo on. Kooltansa melko iso. Ja ikinä ennen en ole nähnyt samanlaista hämähäkkiä, mutta en yleensä kiinnitäkkään huomiota hämähäkkeihin mutta tuo yksilö pisti silmään.

  Katso vastaus...

 • Raimo Barck
  Hämähäkki

  Julkaistu: 18.07.16, Kategoria:

  Mikä hämähäkki on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Maria Hirvonen
  Hämähäkkilajike hakusessa

  Julkaistu: 29.06.16, Kategoria:

  Hei, nämä kaverit löytyy espoosta 13. kerroksesta ja ovat samassa verkossa ulkopuolella. Verkko on todella massiivisen kokoinen ja verkko pysyy ehjänä vuodenympäri. Hämähäkit ovat kohtalaisen suuria ja monivärisiä. En ole ennen nähnyt mitään vastaavaa suomessa. Saatteko kuvista selvää mikä olisi kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Jarmo H.
  Mikä hämähäkki?

  Julkaistu: 28.06.16, Kategoria:

  Tällainen oli muninut astiakaapissa olleeseen kauhaan. En löytänyt netistä kuvaa tällaisesta kaverista, joten mikä hämähäkki on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Ilkka Haurinen
  Hämähäkkikysymys

  Julkaistu: 3.11.15, Kategoria:

  Hei, olen ollut tekemässä kuvausharjoituksia lähimetsässä, jyväskylässä, kun aloin kuvaamaan metsähämähäkkejä verkoissa. Helpohkoja kohteita löytää ja mukava kuvata.

  01.09.15 ottamiani kuvia koneelle ladatessa huomasin että olin saanut hyvän kuvan hämähäkistä (lajia en tiedä) joka ensin näytti olevan saaliinsa kanssa. Kuvia enemmän katsoessani en ole enään varma onko kyse saaliista vaiko jostain parasiitistä.

  Eli kysynkin, mitkä lajit kuvassa esiintyy ja kumpi, jos kumpikaan, on päätynyt tässä saaliiksi.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Mauno Selin
  Susihämähäkki?

  Julkaistu: 27.10.15, Kategoria:

  Mikä hämähäkkilaji on kysymyksessä? Se tuntuu viihtyvän työpaikkamme toimistojen käytävillä ja siitä on tullut “lemmikki” koska epäilemme sen pyydystävän sokeritoukkia. Olemme useita kertoja siirtäneet sen ulos mutta aina se ilmestyy takaisin sisälle. Vai onko kysymyksessä sen lajitoverit.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Janne Kärki
  Mikä verkonkutoja?

  Julkaistu: 10.09.15, Kategoria:

  Mikäs se tämmöinen verkonkutoja on, joka oli tehnyt pyyntiverkkonsa appiukon teltan naruun? Oleili siinä kaikessa rauhassa verkkonsa keskellä, eikä ollut moksiskaan kun siitä kuvan näppäsin. Havaintopaikka: Nurmijärvi, Lieksa, 9.8.2015

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Sami Heinua
  Pieni mustakeltainen hämähäkki?

  Julkaistu: 18.08.15, Kategoria:

  Moi, illalla kun pihalla käväisin ja käänsin lasten hiekkalaatikon kansia takaisin paikalleen, niin huomasin oudon värisen pikku otuksen. Mustakeltainen ihan pieni hämähäkin kaltainen otus. Osaisittekohan sanoa mikä tämä mahtaa olla, kun en itse koskaan aiemmin ole nähnyt. Veikkaanko oikein, jos mielestäni näyttäisi vetävän perässään jotain palloa (poikasia?). Vai onko kokonaan samaa otusta?

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco