Uutiset

Villiyrtit luonnosta lautaselle – trendikästä lähiruokaa!

Julkaistu: 28.05.2010, Kategoria:

Villikasvien suosio ravintoloiden raaka-aineena on voimakkaassa kasvussa. Nousevan kansainvälisen gastronomisen trendin uusia mahdollisuuksia tuodaan esiin Luonnosta lautaselle -koulutuksessa 1.–3.6.2010 Ristiinan Nallikalliolla (Suurlahdentie 2095, katso sijainti kartalla ).

Koulutuksen aikana tutustutaan luonnosta saataviin raaka-aineisiin, opitaan lajintunnistusta, kuullaan käyttökokemuksia meiltä ja maailmalta sekä ravintoloiden toiveita villikasvien kerääjille. Koulutuksen huipentavat huippukokin ja villikasviasiantuntijan opastuksella valmistettava neljän ruokalajin menu sekä feast–henkinen tarjoilu vadeilta.

Pääkouluttajana on Sami Tallberg jolta ilmestyy ”Villiyrttikeittokirja” kesän kynnyksellä, juuri luonnon villien raaka-aineiden ollessa parhaimmillaan. Hän toimii keittiöpäällikkönä Ravintola Careliassa, joka on listattu Suomen parhaimpien ravintoloiden kaartiin. Villikasveihin hän innostui jo vuonna 2003 Lontoon aikoinaan englantilaisen villivihannesgurun Miles Irvingin
kautta.

Ravinnoksi käytettävien luonnonkasvien varma tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Vuoden 2009 Laatuinnovaatiopalkinnon saaneen LuontoPortin Eija ja Jouko Lehmuskallio opastavat koulutuksen aikana kasvien tunnistukseen LuontoPortti-verkkopalvelun avulla. LuontoPortin huhti-toukokuun aikana Helsingin kirjastoissa vieraileva luontokuvanäyttely tapahtuu siirtyy Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-saliin elokuun alusta kuuden viikon ajaksi. Mukana näyttely-yhteistyössä siihen liittyvine tapahtumineen on Ruralia-instituutin lisäksi Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Luonnosta lautaselle –koulutus on osa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Mikkelin yksikön hallinnoimaa Tiedolla ja taidolla tavoitteisiin -valmennusohjelmaa.

Toivotamme tiedotusvälineiden edustajat tervetulleiksi mukaan tapahtumaan!

Tarjoiluja varten pyydämme ennakkotietoa osallistumisesta.

Tiedolla ja taidolla tavoitteisiin -valmennusohjelma 2008–2010 -hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan unionin Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja

Birgitta Partanen,
Projektipäällikkö
Tiedolla ja taidolla tavoitteisiin -valmennusohjelma/Luontoyrittäjät

birgitta.partanen (at) helsinki.fi

Helsingin yliopisto
Ruralia-instituutti
Lönnrotinkatu 7
50100 MIKKELI
p. 044 538 2248
fax (015) 202 3300
www.helsinki.fi/ruralia

Ruralia-instituutti – 20 vuotta yliopistollista maaseudun kehittämistä

Ruralia-instituutti on osa Mikkelin yliopistokeskusta, www.muc.fi