Uutiset

Villiyrttikirja kisaamaan maailman parhaan keittokirjan tittelistä

Julkaistu: 12.12.2011, Kategoriat: ,

Kuva: Sanna Matintupa

Kuva: Sanna Matintupa

Gourmand World Cookbooks Awards on nimennyt Sami Tallbergin Villiyrtti keittokirjan vuoden parhaaksi suomalaiseksi keittokirjaksi. Tämän myötä villiyrtit kisaavat seuraavaksi maailmanlaajuisesti vuoden parhaan keittokirjan palkinnosta, kategoriassa “Best Chef Cookbook 2011”. Eri maiden parhaiden joukosta valitaan Gourmand Best In The World tittelin ansaitseva kirja. Palkinnot julkistetaan vuotuisessa gaalassa Pariisin ruoka- ja viinikirjamessujen aattona, maaliskuussa 2012.

Villiyrttikeittokirja on Sami Tallbergin taidonnäyte lähiluonnon kasvien luovasta käytöstä herkullisten reseptien osana. Kirja esittelee 60 villiyrttiä resepteineen. Lajien esittely perustuu LuontoPortin lajitietoihin ja valokuvaajamme Jouko Lehmuskallion ottamiin kasvikuviin. Annoskuvat on puolestaan kuvannut Tommi Anttonen ja graafisesta suunnittelusta on vastannut Jukka Aalto.

Sami Tallberg työskentelee Kämp Signé -ravintolassa. Hänestä voit lukea enemmän artikkelistamme Villi Keittiö.

Gourmand World Cookbooks Awardsia on kuvattu keittokirjojen Oscar-palkinnoksi. Palkinto on jaettu vuodesta 1995, kilpailun on perustanut Edouard Cointreau. The Paris Cookbook Fair on puolestaan maailman suurin keitto- ja viinikirjoihin paneutuva messutapahtuma.

Linkkejä ja lisätietoa