Uutiset

500 tunnistuskysymystä selvitetty!

Julkaistu: 15.08.2014, Kategoria:

Kuva: Jorma Saukkoriipi

Kuva: Jorma Saukkoriipi

Kysy luonnosta on LuontoPortin verkkolehden suosittu osio, jossa haemme asiantuntijoidemme kanssa vastauksia erilaisiin luontokysymyksiin. Useimmiten kysymykset koskevat jonkin kysyjälle vieraan lajin tunnistamista. Tänään julkaisimme kysymyksen, joka oli 500:s onnistunut lajinmääritys. Jorma Saukkoriipi lähetti kuvan Oulussa elokuun alussa kuvaamastaan toukasta. Lajin tunnisti perhosasiantuntijamme, professori Per-Olof Wickman Tukholman yliopistosta.

Kyseessä on matarakiitäjän täysikokoinen toukka, etsimässä koteloitumiseen sopivaa paikkaa. Kyseisen lajin lentoikäisestä muodosta on tullut eniten kysymyksiä kaikkia yksittäisiä lajeja tarkasteltaessa. Kyseessä onkin varsin näyttävä otus, jonka kohdatessaan mielenkiinto varmasti herää. Kaikkiaan erillisiä lajeja on tunnistettu noin 370 kpl. Lisäksi on haettu vastauksia kysymyksiin, joissa kysytään jotakin muuta kuin lajien tunnistamista.

Julkaisemme myöhemmin tarkempaa tilastotietoa aiheen tiimoilta. Nyt haluamme kiittää kaikkia asiantuntijoitamme, niin vakiovastaajia kuin myös satunnaisia avustajia, jotka tekevät tätä hienoa, pyyteetöntä työtä luonnon mysteerien selvittämiseksi! Uskomme, että kaikki lukijamme haluavat myös lähettää terveisensä teille!

Iso kiitos kuuluu tietysti myös kysymysten ja kuvien lähettäjille. Kanssanne on mukava tutustua luonnon ihmeellisyyksiin! Jatketaan samaan malliin.