Uutiset

Eturivin sarjakuvapiirtäjät ottavat kantaa susien puolesta

Julkaistu: 20.03.2013, Kategoria:

Suomen tunnetuimmat sarjakuvapiirtäjät ottavat kantaa susien puolesta lauantaina 23.3. Tampere kuplii -sarjakuvafestivaaleilla. Tapahtuman yhteydessä järjestettävän Salakaadot seis -sarjakuvahuutokaupan tuotot lahjoitetaan Luonto-Liiton susiryhmän salametsästyksen vastaiseen kampanjointiin sekä kouluvierailuihin.

“Susi on osa Suomen luontoa ja liioiteltu susien pelko on luonnosta vieraantumisen oire”, toteaa Fingerpori-sarjakuvastaan tunnettu Pertti Jarla.

Huutokauppa järjestetään lauantaina kello 16 TR1 Taidehallissa. Originaaleja sarjakuvastrippejään huutokauppaan ovat lahjoittaneet Jarlan lisäksi esimerkiksi Tuuli Hypén, Milla Paloniemi ja Jarkko Vehniäinen. Sarjakuvahuutokauppa järjestetään yhteistyössä Arktisen Banaanin ja Suomen Hopeanuolifanit ry:n kanssa.

Tällä hetkellä Suomessa on susiyksilöitä vain 125-130, ja määrä uhkaa vähentyä entisestään uusien kaatolupien ja toisaalta laittoman metsästyksen vuoksi. Luonto-Liiton susiryhmä on kampanjoinut susien salametsästystä vastaan vuodesta 2008 lähtien.

Lue lisää

Kommentoi
/3000
Ohjeita
  • *lihavoitu*
  • _kursivoitu_
  • Linkitys automaattisesti: www.luontoportti.com=www.luontoportti.com
  • Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, asiattomia viestejä ei julkaista.
  • Kaikki kentät täytettävä. Sähköpostiosoitetta ei näytetä julkisesti.
  • Ennen viestin lähettämistä paina esikatselu-painiketta, niin näet miltä viestisi tulee näyttämään.

↑ Sivun alkuun

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco