Uutiset

Helppo aloitus villikasvien parissa

Julkaistu: 17.05.2019, Kategoriat: ,

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Villikasveista on moneksi. Nokkosletuista on helppo ja hyvä lähteä liikkeelle luonnonlajien hyödyntämisessä.

Nokkosletut
  • 5-6 dl kauramaitoa tai vettä
  • 1 kananmuna (ei välttämätön)
  • 2 kourallista hienonnettuja nokkosia (kiehauta, valuta, purista vesi pois ja silppua pieneksi)
  • suolaa maun mukaan
  • loraus öljyä
  • paistamiseen öljyä ja voita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaurajauhoja
  • 1/2 dl tattarijauhoja

(Tai valinnaisesti pelkästään jotakin näistä jauhoista)

Sekoita nesteeseen kananmuna, jauhot, suola, öljy ja nokkoset. Taikinan annetaan hieman turvota ennen paistamista.

Paistetaan pannulla ohuita lettujä. Tarjotaan heti.

Ruokaisat ja ravinteikkaat nokkosletyt sopivat niin alkuruoaksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Villiyrttikursseiltamme löydät ajankohtaiset lajit ja reseptit niiden hyödyntämiseen.

Muista ilmaiset villiyrttikoulutukset ensi viikolla

Oletko Helsingissä ensi viikolla? Muista tapahtumamme Oodissa, mm. kaksi villiyrtti-iltaa, joilta saat laajasti tietoa luonnonkasvien käytöstä, villiyrttiretki Töölönlahdelle sekä uuden kirjan esittelytilaisuus.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, mutta rajallisesti paikkoja. Katso aikataulut ja ilmoittaudu kirjaston sivuilla.

Lue myös: Uusi kirja ja tapahtumia Oodissa