Uutiset

Itämeri-näyttely avautuu Sea Lifessa

Julkaistu: 25.02.2011, Kategoria:

Linnanmäen Sea Lifessa on avautunut Itämerestä kertova näyttely, Itämeren vedenalainen lumo. Näyttelyssä esitellään Itämerta elinympäristönä ja tutustutaan meriluonnon tutkimuksessa käytettäviin tutkimusmenetelmiin. Valokuvien lisäksi näyttelyssä on videoita ja tutkimusvälineistöä.

Itämerta tutkitaan monin eri tavoin. Apuna käytetään niin biologian kuin geologiankin tutkimusmenetelmiä ja –laitteistoa. Tällä hetkellä Itämerta ja sen eliöstöä kartoitetaan erityisesti vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelman eli VELMUn avulla, jota koordinoi ympäristöministeriö. Tutkimushankkeita toteuttavat Suomen ympäristökeskus, Metsähallitus, ELY-keskukset, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Geologian tutkimuskeskus, Merivoiminen Tutkimuslaitos, Åbo Akademi, Turun yliopisto ja Alleco Oy. Aiemmin saatu tutkimustietoa on ollut sirpaleista. Tiedon tarve on huomattavasti kasvanut, sillä meren käyttö, kuten rakentaminen ja liikenne ovat samalla lisääntyneet.

“Näyttely tuo Itämeren vedenalaisen luonnon kaikkien ulottuville ja näyttää, miten kaunista ja monimuotoista elämää Suomen merialueelta löytyy. Haluamme myös kertoa kävijöille meriluonnon tutkimuksesta ja siitä, miksi on tärkeätä tuntea kotimeremme myös pinnan alta”, ylitarkastaja Penina Blankett ympäristöministeriöstä kertoo. Näyttely on avoinna 17.4.2011 asti.

Lähde