Uutiset

Luonto-Liitto: Hossan retkeilyalueen hakkuusuunnitelmasta luovuttava

Julkaistu: 30.11.2011, Kategoria:

Luonto-Liitto vaatii Metsähallitusta luopumaan Kainuussa sijaitsevan Hossan retkeilyalueen hakkuusuunnitelmista. Metsähallitus on suunnitellut Hossan retkeilyalueella hakkuita metsiin, jotka täyttävät Natura-ohjelman boreaalisen luonnonmetsän luontotyypin kriteerit. Luonto-Liiton mielestä tällaisten metsien tulisi olla lailla suojeltuja. Natura-luontotyyppien suojelusta vastaavat ympäristöviranomaiset ELY-keskuksessa. Luonto-Liitto on pyytänyt viranomaisia selvittämään suunniteltujen leimikoiden Natura-arvot.

“Erämaisen alueen pirstominen teitä rakentamalla ja yhtenäisiä luonnonmetsiä hakkaamalla on käsittämätöntä toimintaa valtion retkeilyalueella”, sanoo Mai Suominen Luonto-Liitosta. Hänen mukaansa Hossan alueella on retkeilyn lisäksi hyvät mahdollisuudet vanhojen metsien suojelemiseen. Alue on Suomen parhaita männyn kääpälajiston esiintymäalueita.

Tänä syksynä Luonto-Liitto, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Greenpeace esittivät Hossan retkeilyalueen liittämistä perusteilla olevaan Kalevalapuistoon luonnonsuojelualueena. Myös Kainuun luonnonsuojelupiiri ja paikalliset matkailuyrittäjät ovat vaatineet Hossan alueen hakkuiden lopettamista ja kansallispuiston perustamista alueelle.

Lähde