Sienisalaatti
Julkaistu: 24.03.2020, Kategoriat: Villiyrtti, Kurssit ja koulutus
Sienisalaattia ja kotimaisia juureksia, kuva: Jouko Lehmuskallio
Kävi mielessä, että kokeilen jotakin uutta reseptiä syksyllä kerätyistä suolatuista sienistä, mutta päädyin lyhyen harkinnan jälkeen perinteiseen, jo nuorena opittuun tapaan. Kotimaisten perunoiden ja -juuresten kanssa ateria oli maukas ja terveellinen. Kotimaiset juurekset ovat edullisia, puhtaita ja terveellisiä.
Perinteinen sienisalaatti rouskuista (tällä kertaa haaparousku, kangasrousku)
1 punasipuli
½ kg liotettuja suolasieniä
2 dl smetanaa
1 dl kermaviiliä (rasvaton)
mustapippuria tarvittaessa
Liota ja keitä tarvittaessa liika suola sienistä. (maista milloin suolaa on sopivasti)
Silppua punasipuli
Pilko sienet sopivan kokoiseksi
Sekoita sienet ja sipuli ja joukkoon smetana ja kermaviili. Seos saa tekeytyä muutaman tunnin.
Sienisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa viikon.
Teksti: Eija Lehmuskallio
Kuvat: Jouko Lehmuskallio