Uutiset

SLL: Ilmastokokous toistaa itseään

Julkaistu: 08.12.2011, Kategoriat: ,

Suomen luonnonsuojeluliitto on huolestunut Etelä-Afrikan Durbanissa käytävien YK:n ilmastoneuvotteluiden tehottomuudesta. Liian monet kysymykset ovat jääneet jälleen kerran kokouksen loppuun ministereiden ratkottavaksi ja kokouksen tulos on jäämässä aikaisempien kokousten tapaan epämääräiseksi.

Nykyisillä päästövähennyksillä ilmasto lämpenee vuosisadan loppuun mennessä noin 4 astetta. Jo alle kahden asteen lämpenemistä pidetään vaarallisena. SLL:n mukaan päättäjät eivät tiedosta vielä tilanteen vakavuutta. Kokouksen johtopäätökset ovat jäämässä yhtä mitäänsanomattomiksi, kuin neljä vuotta sitten Balin ilmastokokouksessa. Tuolloin todettiin, että ilmastokokouksen tiekartta jäi epämääräiseksi.

Suomea kokouksessa on edustanut ympäristöministeri Ville Niinistö, joka on vaatinut kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa kaikilta, myös Suomelta. Suomessa valtiovallan tärkein toimi ilmaston puolesta olisi sellaisen ilmastolain säätäminen, johon sisältyy 40 prosentin päästövähennystavoite. Lisäksi energiansäästöä ja uusiutuvien energianlähteiden käyttöä tulisi tehostaa sekä liikenteen päästöjä vähentää.

YK:n ympäristöohjelma UNEP:n johtaja Achim Steiner mukaan kertoi Durbanissa, että talousvaikeuksissa olevat maat eivät ole pärjänneet ilmastonsuojelussa kaikkein heikoimmin, vaan pikemminkin päinvastoin.

Lähde

Kommentoi
/3000
Ohjeita
  • *lihavoitu*
  • _kursivoitu_
  • Linkitys automaattisesti: www.luontoportti.com=www.luontoportti.com
  • Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, asiattomia viestejä ei julkaista.
  • Kaikki kentät täytettävä. Sähköpostiosoitetta ei näytetä julkisesti.
  • Ennen viestin lähettämistä paina esikatselu-painiketta, niin näet miltä viestisi tulee näyttämään.

↑ Sivun alkuun

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco