Tällä viikolla vietetään Villiyrttiviikkoa
Julkaistu: 28.05.2014, Kategoria: Kasvitiede
Ruoan kerääminen suoraan villistä luonnosta innostaa niin suomalaisia kuin täällä vieraileviakin. Kevään myötä villiruokasesonki on taas alkanut, ja alkukesään mennessä villiyrtit ovat poimittavissa koko Suomessa.
Villiyrteistä on moneksi. Ne innostavat ruokasesonkien hyödyntämiseen, hortoiluun eli villivihannesten keräämiseen, marjastukseen ja sienestykseen sekä ylipäänsä luonnossa liikkumiseen. Kesä on kalastuksen ja syksy metsästyksen kulta-aikaa. Villiyrtit sopivat kaikkien sesonkiruokien kaveriksi.
Viikolla 23 ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö nostaa esiin villiyrttien sanansaattajien työtä ja innostaa kaikkia suomalaisia menemään metsään ja viemään vieraansakin sinne. Säätiö haastaa luonto- , ruoka- ja matkailutoimijoita ja mediaa viemään villiruoan sanomaa eteenpäin. Villiruoan ympärillä on paljon businessmahdollisuuksia matkailulle ja viennille.
Lisätietoa Villiyrttiviikon ohjelmasta ELO-säätiön sivuilta.