Uutiset

Tunnetko tämän erikoisen raaka-aineen?

Julkaistu: 22.04.2019, Kategoriat: ,

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Talven jälkeen lumen alta paljastuvat tummanruskeat ja mustuneet vuorenkilven lehdet ovat luonnon fermentoimat. Tummuneet lehdet eivät sisällä juurikaan tanniineja, kuten vihreät lehdet.

Vuorenkilven talven aikana fermentoituneet lehdet. Kuva: Jouko Lehmuskallio

Käyttö: Lehdet pestään ja kuivataan. Kiehuvan kuuma vesi kaadetaan kuivattujen lehtien päälle ja haudutetaan vähintään 10 minuuttia. Kauniin punaruskea uutos on miellyttävän maukas. Säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Piristävien juomien lisäksi sitä voi käyttää keitoissa ja kastikkeissa.

Vuorenkilvestä lisää tulevassa kirjassamme: “Eija ja Jouko Lehmuskallio: Luonnon villit käyttökasvit” sekä verkkokurssiemme Rohdokset-osiossa.

LuontoPortin ohjelmaa Oodissa

Mikäli olet Helsingissä toukokuussa, varaa paikkasi tapahtumiimme kirjaston sivuilta.

  • 20.5. klo 17.00-18.30 – Kirjataivas, kolmas kerros
    Kirjanjulkistamistilaisuus “Luonnon villit käyttökasvit
  • 21.5. klo 17-19 – Kuutio
    Villiyrtit Oodissa, max 60 henkilöä
  • 22.5. klo 15-17 – Kuutio
    Villiyrtit Oodissa, max 60 henkilöä
  • 27.5. klo 17-19 – Oodin ryhmäkeittiö
    Kokataan villiyrteistä Sami Tallbergin kanssa – tehdään ja maistellaan villejä herkkuja, max 10 osallistujaa
  • 28.5. klo 17-19 Villiyrttiretki Töölönlahdelle
    Lähtö Oodin edestä, max 30 henkilöä

Tilaisuuksien vetäjänä toimii Eija Lehmuskallio.

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco