• Punatulkku, Pyrrhula pyrrhula. Kuva: Jari Peltomäki, www.lintukuva.fi

  On aika aloittaa talvilintujen ruokinta

  15.10.10 Kategoria:

  Lokakuun kirpeät pakkasaamut ovat muuttaneet monena aamuna maan valkoiseksi. Kaunis maisema ei välttämättä lintuja kiehdo, sillä niiden ravinto alkaa käydä vähiin. Kun maa jäätyy tai sataa lunta, on aika aloittaa lintujen talviruokinta.

  Lue lisää...

 • Kannusruohoa, kuva Jouko Lehmuskallio

  Monimuotoista luontoa voi löytyä erikoisista paikoista

  3.09.10 Kategoriat: ,

  Suomen maataloustoiminnan ja kotileläinten laiduntamisen hiipumisen myötä monien eliölajien elinympäristöt ovat samalla kaventuneet. Lajien eloonjäämistaistelu onkin siirtynyt hakamailta tienpientareille ja radanvarsille. Nämä paikat tarjoavat monille lajeille oivan kasvuympäristön ja samalla voivat ilahduttaa tiellä kulkijaa.

  Lue lisää...

 • Seljakämmekkä, Dactylorhiza sambucina. Kuva: Jouko Lehmuskallio

  Luonnonkukkien päivää vietetään 20.6.

  Tavoitteena luonnontuntemuksen lisääntyminen

  14.06.10 Kategoria:

  Luonnonkukkien päivää vietetään Suomessa nyt kahdeksatta kertaa. Päivän aikana järjestetään runsaasti luontoretkiä ja kannustetaan ihmisiä tutustumaan lähiympäristönsä luontoon.

  Lue lisää...

 • Keräisitkö roskan päivässä?

  Haastattelussa Tuula-Maria Ahonen

  9.06.10 Kategoria:

  Eräänä kesäisenä päivänä toimittaja Tuula-Maria Ahonen oli uimarannalla pienten lastensa ja aviomiehensä kanssa. Lämpimänä päivänä tyttäret olisivat halunneet juosta paljain jaloin pehmeässä hiekassa. Äidin oli kuitenkin kiellettävä tämä, sillä hiekka oli täynnä lasinsiruja ja muita roskia. Tuula-Mariaa harmitti kovasti. Yksi hänen ihanimmista lapsuusmuistoistaan oli juuri paljain jaloin liikkuminen kesäisinä päivinä. Miksi hänen omilla lapsillaan ei ollut tähän mahdollisuutta?

  Lue lisää...

| vanhemmat