• Viettelevät villiyrtit kuuluvat keittiömestarin arkeen ja juhlaan

    Jouni Toivanen, ravintola Luomo

    12.09.13 Kategoria:

    Jouni Toivanen kuuluu Suomessa keittiömestareista parhaimpien joukkoon. Toivasen ja Mika Mattilan perustama ravintola Luomo sai Michelin-tähtensä vuonna 2010. Jouni on erikoistunut luonnosta kerättäviin villiyrtteihin.

    Lue lisää...

  • Kesäkurpitsaa, kotimaista ”ricottaa” ja ketunleipää

    Villi keittiö

    Luonto tarjoaa monenlaisia herkkuja keittiömestari Sami Tallbergille

    26.10.11 Kategoria:

    Keittiömestari Sami Tallberg loihtii vielä myöhään syksyllä upean menun käyttäen hienosti luonnonvaraisia kasveja. Sami toimii keittiömestarina ravintola Kämpin hiljattain avatussa Signe-ravintolassa. Hienovaraisella maulla toteutetun menun kaikki annokset koostuvat luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista. Lähes kaikki annokset sisältävät villikasveja, joita on käytetty persoonallisesti.

    Lue lisää...

  • Kuva: Jouko Lehmuskallio

    Elvyttävä metsä

    Luonto lisää hyvinvointia

    9.05.11 Kategoria:

    Luonto parantaa, tiedetään vanhastaan, eikä sillä tarkoiteta ainoastaan konkreettisia asioita kuten luonnosta saatavia lääkeaineita tai ravintoa. Jo kansanrunot kuvaavat sitä, kuinka ahdistavaan oloon haetaan helpotusta ”laaksosta, missä kanalinnut pauhaa/ sieltä sydämeni etsi lepoa ja rauhaa”. Voidaanko luonnonympäristön stressiä lievittävä voima todeta myös tieteellisesti? Entä tarvitseeko urbaani ihminen elvyttävää luontokokemusta – jos, niin minkälaista? Muun muassa tätä on tutkinut Tampereen yliopiston psykologian professori, ympäristöpsykologian dosentti Kalevi Korpela.

    Lue lisää...

uudemmat | vanhemmat