Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Nimim. epätoivoinen

Nimim. epätoivoinen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Madot ja ötökkä

Nyt olisi apu tarpeen.Täytyykö kutsua tuholaistorjuja paikalle?

Asun kerrostalossa. Olen ollut poissa sieltä keväästä asti vain käyden postin hakemassa. Nyt kun menin paikalle lokakuun puolessa välissä, niin löysin vaatekomerosta yhden noin 1 cm pitkän ötökän. Lattialla oli myös useita noin 3-4 mm kokoisia ”matoja tai toukkia”. Vaatekomero on makuuhuoneen vieressä ja sieltä on johdon mentävä aukko komeroon. Matoja oli siis myös makuuhuoneen lattialla. Sängyssä muutama. Mitään pilkkuja eikä mustia jälkiä ole sängyn peitteissä, eikä sängyssä muutenkaan.

Olen nyt pari viikkoa yrittänyt myrkyttää komeroa Baygonilla, Raidilla ja muilla aerosolisuihkeilla. Mutta aina vaan löytyy muutamia eläviä matoja lattialta. Mikä avuksi. Auttaisi kun edes tietäisi mitkä ötökät kyseessa ja liittyvätkö ne toisiinsa.

Kysymyksen lähetti: Nimim. epätoivoinen

Vastaus

1. Toukat:
Jonkin turkiskuoriaislajin (suku Attagenus) toukkia. Voivat syödä pieniä reikiä tekstiileihin. Turkiskuoriaisten hävittämiseen löytyy monia keinoja.

2. Lude:
Jokin harmiton ludelaji, sisätiloissa vain vierailemassa.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Emeritusintendentti Markku A. Huttunen Itä-Suomen Yliopistosta vastaa erityisesti hyönteisiin liittyviin kysymyksiin.