Uutiset

Kansainvälisen lepakkovuoden lepakkoretket kiinnostavat yleisöä

Julkaistu: 07.09.2011, Kategoria:

Kansainvälisen lepakkovuoden 2011 lepakkoretket ovat olleet yleisön suosiossa. Niille on osallistunut jo yli tuhat retkeläistä, ja erityisesti lapset ovat olleet kiinnostuneita lepakoista.

Tähän mennessä suosituin retki on ollut Hämeen Jokioisilla järjestetty retki, jolla oli 300 retkeläistä. Osallistujia on tullut myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Hyvä sää on suosinut retkiä, ja kaikilla yli 50 retkellä on havaittu lepakoita. Moni retkeläinen on nähnyt lepakon ensimmäistä kertaa. Parhailla retkillä on havaittu kolme lepakkolajia ja parikymmentä yksilöä.

Lepakkovuoden tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja, kartuttaa lepakkotietämystä ja innostaa lepakkoharrastuksen aloittamiseen. Lepakoiden suojelussa ja perustiedon keräämisessä harrastajilla on merkittävä rooli. Lepakkovuoden tapahtumien osallistujamäärien perusteella lepakot kiinnostavat suomalaisia, ja lepakoihin liittyvät kielteiset mielikuvat ovat korjaantumassa.

Suomessa on tavattu 13 lepakkolajia. Tavallisimpia lajeja ovat pohjanlepakko, vesisiippa, korvayökkö sekä viiksi- ja isoviiksisiippa.

Lähteet ja linkit