Uutiset

SLL: Saimaan verkkokalastuskieltoa jatkettava loppukesälle

Julkaistu: 27.06.2013, Kategoria:

Vuosittainen verkkokalastusrajoitus Saimaalla on voimassa 15.4. – 30.6. Vuonna 2010 alkaneiden rajoitusten tarkoituksena on suojella saimaannorppia verkkokuolemilta. Verkkokuolemien vuosittainen määrä on kuitenkin pysynyt samalla tasolla, sillä kuolemat ovat siirtyneet loppukesälle ja syksylle. Viime vuonna verkkoihin kuoli neljä kuuttia heti verkkokalastuskiellon päätyttyä. Suomen luonnonsuojeluliitto vaatiikin verkkokalastuskiellon laajentamista vähintään elokuun loppuun saakka.

”Toivomme saimaalaisten asentavan katiskoihinsa nielurajoittimet ja jättävän loppukesäksi verkot pois, jotta viime vuoden murhenäytelmä ei toistuisi”, Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja Timo Luostarinen toteaa.

Myös katiskoihin on viime vuosina kuollut useita kuutteja. Kalastusrajoitusalueella katiskoissa tulee olla ympäri vuoden nielurajoitin, joka estää kuuttia pääsemästä katiskaan kalan perässä. Suomen luonnonsuojeluliiton Kalasta oikein katiskalla -kampanjassa on jaettu tuhansia rajoittimia ja tiedotettu norpalle turvallisesta kalastuksesta. Kalastajat ovat ottaneet rajoittimia käyttöön hyvin, mutta kuitenkin noin neljännes katiskoista on edelleen määräysten vastaisia.

Lue lisää