Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kuva: Ilkka Haurinen

Kuva: Ilkka Haurinen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Hämähäkkikysymys

Hei, olen ollut tekemässä kuvausharjoituksia lähimetsässä, jyväskylässä, kun aloin kuvaamaan metsähämähäkkejä verkoissa. Helpohkoja kohteita löytää ja mukava kuvata.

01.09.15 ottamiani kuvia koneelle ladatessa huomasin että olin saanut hyvän kuvan hämähäkistä (lajia en tiedä) joka ensin näytti olevan saaliinsa kanssa. Kuvia enemmän katsoessani en ole enään varma onko kyse saaliista vaiko jostain parasiitistä.

Eli kysynkin, mitkä lajit kuvassa esiintyy ja kumpi, jos kumpikaan, on päätynyt tässä saaliiksi.

Kysymyksen lähetti: Ilkka Haurinen

Vastaus

Kuvassa on raitariipukki (Neriene radiata), naarasyksilö vahtimassa pyyntiverkkoaan.

Saalis voisi olla jokin sääski, esimerkiksi harsosääski heimosta Sciaridae. Mikään hämähäkillä loisivat pistiäinen ei voisi tulla noin tuttavallisesti paikalle joutumatta hämähäkin saaliiksi. Lisäksi loispistiäiset ovat suurempia ja rakenteellisesti hyvin erilaisia.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Harry Nyström on monipuolinen ja kokenut luontoharrastaja. Lintuharrastusta Harryllä on takana yli 20 vuotta, hyönteisharrastusta sekä -valokuvausta yli 10 vuotta. Hänen erikoisalaansa ovat linnut ja kaksisiipiset. Hänellä on myös laaja-alainen yleistuntemus hyönteisistä ja hämähäkkieläimistä.